DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Marko tisztázta: nincs veszélyben Perez helye

Soha nem volt és soha nem is lesz – jelentette ki a Red Bull F1-es tanácsadója. Azért ismét jelezte: a feladatára koncentráljon, ne Verstappen legyőzésére.

Nehéz néhány fordulón van túl Sergio Perez: Monacóban a Q1-es autótörését követően pontot sem szerzett, míg Barcelonában a Q2-ben esett ki az időmérőn, s onnan a negyedik helyig tudott felzárkózni. Mindeközben Max Verstappen sorozatban szállította a győzelmeket, így kettejük között már 53 pontra hízott a távolság az összetett vb-tabellán.

Emiatt néhányan arról beszéltek, hogy Perez alatt akár inoghat is a Red Bull-ülés, az energiaitalosok Formula-1-es tanácsadója, Helmut Marko azonban határozottan cáfolta ezeket a feltételezéseket:

f1-marko-perez-redbull



„Ez mind nonszensz. Sergio helye sosem volt veszélyben, és soha nem is lesz veszélyben!” – jelentette ki az F1-Insidernek nyilatkozva. „Ő is fontos összetevője annak, hogy elérjük az idei évre kitűzött céljainkat. Az első és második helyen akarunk végezni a pilóták pontversenyében, és a lehető leggyorsabban konstruktőri világbajnokká válni.”

 

„Perez magára figyeljen, ne Verstappenre”

Christian Horner csapatvezető a Spanyol Nagydíj után arra utalt, hogy a nagyobb hátrány akár a nyomás csökkenésével is járhat Perez számára, míg maga Marko jelezte, hogy a vb-cím helyett inkább a versenyzéssel kellene foglalkoznia a mexikóinak. Ez utóbbi gondolatot Marko most újfent megismételte:

„A Miamiban és Monacóban mutatott igen gyenge teljesítményei után csak emlékeztettem Checót, hogy a feladatára kell koncentrálnia. Ott nem használta ki a benne rejlő lehetőségeket. Max személyében csapaton belül olyan ellenfele van, akit roppant nehéz legyőzni – és nem is csak neki, hanem a rajtrács többi tagjának szintén jelen pillanatban.”

„Éppen ezért magára kellene koncentrálnia, nem pedig arra, hogy elkeseredetten próbálja legyőzni Maxot. Akkor kell ott lennie, amikor Max számára nem alakulnak optimálisan a dolgok. Sergio jól sikerült versenye az elrontott időmérő után Barcelonában egy első lépés volt a helyes irányba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: