DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Lekerül a teher Checo válláról a hátránnyal”

Megdicsérte pilótája felzárkózását Christian Horner: a Red Bull F1-es főnöke szerint bizonyos szempontból még jó is a mexikóinak az összetettbeli lemaradás.

Szombaton egy Q2-es hibát követően nem jutott be a legjobb tíz közé az időmérőn Sergio Perez, aki így csak a 11. starthelyről várhatta a piros lámpák kialvását Barcelonában. Vasárnap aztán szépen felzárkózott a Red Bull-os – igaz, Max Verstappen mellett a két Mercedesszel sem bírt, így be kellett érnie a negyedik hellyel.

Ez pedig azt is jelentette, hogy mivel közben a holland újfent nyert és a leggyorsabb körért járó bónuszpontot is bezsebelte, Perez hátránya 53 egységnyire hízott az összetettben, azaz immár több mint két futamgyőzelemnyi a lemaradása a címvédővel szemben.

f1-perez-redbull-barcelona



Christian Horner ugyanakkor úgy véli, hogy ez még segíthet is a mexikóinak: „Elég jó felzárkózást produkál Checo, különösen a futam második felében. És szerintem ez komoly önbizalmat fog adni neki” – nyilatkozta a bikák csapatfőnöke a RaceFans.net hasábjain. „Nehéz volt számára Monaco, ahogy az itteni szombat is, ezután jött az erősebb vasárnap.”

„Megnézve a két versenyző közötti különbséget most, ami elég jelentős, sok szempontból leveszi a terhet a válláról, és szerintem ez lehetővé teszi számára, hogy megnyugodjon, ne helyezzen magára nyomást és újra rátaláljon a kezdeti versenyeken mutatott formájára.”

Arra a felvetésre, hogy Perez hibáinak kiváltó oka lehetett-e, hogy túl keményen próbálkozott annak érdekében, hogy tartsa a lépést Verstappennel, így reflektált Horner: „Igen, így gondolom. Tudjuk, mire képes Checo, láthattuk már idén is olyan versenyeken, mint az azeri vagy a szaúdi, és biztos vagyok benne, hogy újra meg fogja találni ezt a formáját a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: