DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Nem vártuk ezt, de közelítettünk” – Hamilton és Russell is boldog

Kettős dobogót szerzett az F1-es Spanyol Nagydíjon a Mercedes: Lewis Hamilton és George Russell sem számított erre a tempóra és eredményre.

Idei legjobb futamát teljesítette a Mercedes: Lewis Hamilton magabiztos autózással lett második, nem nagyon kellett hátrafelé figyelnie, míg George Russell a 12. helyről rajtolva odaért mellé a dobogóra, és harmadikként zárta a Spanyol Nagydíjat.

A verseny után természetesen lelkesen, motiváltan, boldogan értékelt a két pilóta:

f1-hamilton-russell-spain-mercedes



„Micsoda eredmény ez számunkra! Egyértelmű, hogy nem vártuk ma ezt az eredményt, megemelem a kalapomat a srácok előtt, és nagy-nagy köszönet a gyárban dolgozó csapatnak, hogy folyamatosan hajtanak, és egy kicsit közelebb hoztak minket a Red Bullokhoz” – mondta a hétvégi teljesítményre és a különbségekre reflektálva Hamilton.

„A Red Bullok egy kicsit még mindig előttünk vannak, de továbbra is folytatjuk a levadászásukat. Még mindig túl gyorsak számunkra, de egyszerre csak egy lépést tegyünk. Ha az év végére megközelítenénk őket, az csodás lenne, ha nem tudjuk, akkor majd jövőre” – tekintett előre a hétszeres világbajnok.

 

Russell sem várta ezt

George Russell nagy felzárkózást mutatott be, ami különösen úgy értékes, hogy az előle induló Sergio Perezt tudta megelőzni, és előtte felférni a dobogóra.

„Meglepődtem kicsit, az biztos. Nagy köszönet a csapatnak, hogy ilyen jó autót adott nekem ma. Élvezetes verseny volt ez számunkra, a tizenkettedik helyről jöttem fel harmadiknak. Remélhetőleg ez jelzi, hogy mi következik” – értékelt Russell.

„Egyértelműen jobb érzés ez így, jönnek a köridők, és ha összehasonlítjuk a Ferrarikkal, valamint az Astonokkal, akkor gyorsabbak és gyorsabbak vagyunk. Tudjuk, hogy most több leszorítóerővel rendelkezik az autónk, és jobb tartományban dolgozik, úgyhogy elégedett vagyok.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: