DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner odaszúrt a Mercedesnek, Wolff realista

Christian Horner szerint George Russell megúszott egy büntetést, csak azért ért oda a dobogóra, és a fejlesztések ellenére 23 másodperccel verték a Mercedest.

f1-horner-redbull-spain-mercedes



A Mercedes volt a második erő a Spanyol Nagydíjon, de a Red Bullt igazából nem tudta veszélyeztetni a W14: arra viszont elég volt, hogy Sergio Perezt így is leszorítsa a dobogóról Lewis Hamilton és George Russell. A mexikói a 11. helyről rajtolt ugyan, de Russell is csak a 12. pozícióból vágott neki a futamnak, mégis befért elé: Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke szerint viszont mindössze azért, mert a rajtnál leszaladt a pályáról, és nem büntették meg érte.

„Checo az első körben maradt le, nem volt jó a rajtja, miközben George megúszta azt, hogy lement a pályáról és nem kapott érte büntetést. Szerintem a végén ennyi volt a különbség. Checo futama egyre erősebbé vált, különösen az utolsó etapban zárkózott vissza keményen. Csak nem volt már elég kör ahhoz, hogy odaérjen a dobogóra” – mondta a versenyt követően Horner.

 

A Mercedes fejlesztése miatt nem aggódnak

Hornert természetesen a Mercedes feljavulásáról is megkérdezték:

„Tettek egy lépést, de nekünk is van még érkező fejlesztésünk. Volt egy nagy fejlesztésük, és nekünk is jönnek dolgaink később. Nyilván nagyot léptek előre, minőségi csapatról beszélünk, akik nyomás alá fognak minket helyezni a szezon második felében. De a futam végén így is 23 másodperc volt a hátrányuk” – mondta ezzel kapcsolatban.

 

Wolff reálisan látja a helyzetet

A Mercedes vezetője, Toto Wolff természetesen nagyon örült a kettős dobogónak, de reálisan látja a helyzetet: javultak, ez viszont egyelőre csak annyit jelent, hogy megtalálták a helyes irányt, amerre haladniuk kell a folytatásban.

„Maradjunk a realitások talaján, még mindig nagyon messze vagyunk attól, hogy elkapjuk a Red Bullt, kaparnunk kell érte. Arra viszont jó ez a pillanat, hogy lássuk: a fejlesztési irány jó. Efelé kell haladnunk, megvan a fejlesztési és beállítási irány, és megvan az előnyünk a fejlesztési idő terén. Ma feküdt nekünk a hőmérséklet, se túl meleg, se túl hűvös nem volt, az autó remek tartományban mozgott. Folytatnunk kell, de jók vagyunk a küzdelemben” – értékelt Wolff.

 

Rosberg látja a fényt az alagút végén

A Mercedes korábbi versenyzője, Nico Rosberg úgy fogalmazott, hogy szerinte ezzel a hétvégével felcsillant a csapat számára a fény az alagút végén. Szerinte ez az autó most nagyon gyors volt, és ez még csak a kezdet, az új koncepció első lépése. „Nagy benne a potenciál, és ki tudja, talán a Red Bullt is elkapják egy ponton” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: