DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Kedvező nekünk ez a pálya” – Norris

Látunk-e ismét McLaren-meglepetést az időmérőn? Lando Norris önbizalma nőtt az első két szabadedzés során, Oscar Piastri viszont még keresi a ritmust.

„Kifejezetten eredményes napunk volt, jó ismét Monacóban lenni. Mindig ugyanolyan különleges visszatérni ide, a mai nap is izgalmas volt” – nyilatkozott vidám hangulatban a brit fiatal péntek délután. „Trükkös ez a pálya, néha megérintettem a falakat, de szerencsére semmi komolyabb nem történt. A tempónk is tetszett, főleg a második szabadedzésen, volt előrelépés az elsőhöz képest. Emiatt az önbizalmam is nőtt, ami nagyon fontos ezen a pályán.”

Az első tízen belül

Az első szabadedzésen a hetedik, míg a második felvonásban az előkelő ötödik helyet sikerült megszerezni a különleges festésű McLarennel. Norris így vélekedett a hirtelen jött javulásról:

„Nem gondolnám meglepetésnek a mai tempónkat. Igaz, hogy nem számítottunk rá, de itt mindig szorosabb a mezőny, ez a legrövidebb pálya, a legrövidebb egyenes szakaszokkal, ami egy kedvező dolog nekünk. Az elmúlt években is jól teljesítettünk itt.”



A wokingi alakulat versenyzője magabiztosan várja a kvalifikációt, és azt is tudja, hol kell fejlődniük: „Az autó egész jól működik. A közepes-magas tempójú kanyarokban kifejezetten gyors, amiből igaz, hogy itt nincs sok, de az uszoda melletti pályarészen is megfelelőnek éreztem, korán padlógázon voltam. A lassabb kanyarokban kellene valamit találnunk: nem vagyunk ott sem rosszak, csak nehéz megcsinálni őket. A cél az időmérőn, hogy sikerüljön egy, a maihoz hasonló kört teljesítenem.”

Piastri még óvatos

Az ausztrál újonc jóval kevésbé sikeresen zárta a pénteki napot, mint csapattársa, csupán a 17. és 18. helyen. Ennek ellenére optimistán tekint a hétvégére:

„Érdekes napunk volt, nem igazán tudtam gyors lenni. Szerintem csak össze kell raknom valahogy. Ahol javulnom kellett az első szabadedzés után, ott sikerült egy kicsit a másodikban, kezd összeállni a kép. Éjszaka még dolgozni fogunk rajta, és jobbak leszünk.”

„Meg kell találni egy ritmust, amit én még keresek. Mindig mást csinálok jól körről körre, így csak össze kell raknom egy egésszé” – osztotta meg gondolatait Oscar Piastri arról, hogyan érezhetne rá jobban Monaco szűkös utcáira.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: