DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Minden egyes versenyre fejlesztéssel készül a Ferrari

Frederic Vasseur szerint nem néhány nagyobb, hanem sok kisebb újítással igyekeznek javítani az autón. A barcelonai csomag jelentőségét is igyekezett kisebbíteni.

Akárcsak több másik csapat, a Ferrari is elvitte a Formula-1-es Monacói Nagydíjra a múlt héten törölt imolai futamon bevetni szándékozott kisebb fejlesztéseit. Frederic Vasseur, a Scuderia csapatvezetője elmagyarázta, miért döntöttek hasonlóan a jelentősen átalakított Mercedeshez hasonlóan ennek kapcsán:

„Nem szándékoztunk fejlesztéseket hozni Monacóba, mivel trükkös pálya, és sokkal inkább a beállításokra és a vezetésre akarunk koncentrálni ezen a hétvégén. Viszont amit Imolába vittünk volna, azt bevetjük. És aztán jön a következő lépés jövő héten Barcelonában. Nem a legegyszerűbb Monacóban fejlesztést bevetni, de ha az volt a terv, hogy valamit kipróbáljunk Imolában, ostobák lettünk volna nem felrakni az autóra. És csak egy kisebb fejlesztést terveztünk Imolára” – idézi Vasseurt a Motorsport.com.

f1-ferrari-monaco-day0



A maranellóiak a jövő heti Spanyol Nagydíjon is érkeznek újításokkal, amelyekről korábban jelentős csomagként pletykáltak. Vasseur ugyanakkor igyekezett kisebbíteni a barcelonai csomag jelentőségét – hozzátéve, hogy inkább minden futamra visznek valami apróságot, semmint egyszerre vetnek be több fejlesztést:

„Barcelonában is lesz fejlesztés az autón, ez biztos, de nem tervezünk ötversenyenként valami naggyal előrukkolni. Kisebb újításokat fogunk hozni minden egyes futamon. És nem akarom azt sem mondani, hogy vagy Barcelona, vagy semmi: Barcelona után is lesz egy kisebb fejlesztésünk Montrealban, majd azután is Ausztriában vagy az Egyesült Királyságban. Most azt tervezzük, hogy minden egyes versenyre viszünk fejlesztést a szezon végéig.”

A Ferrari-főnök azt is hangsúlyozta, hogy a fókusz az egyes nagydíjakon van náluk, nem pedig azon, hogy van-e még esélyük a vb-címre: „Szerintem hiba lenne a bajnokságra gondolnunk. Nem azért, mert kétségbeesett lennék, hanem azért, mert versenyről versenyre haladunk. Szerintem akkor is ugyanez lenne a helyzet, ha vezetnénk a világbajnokságot. Úgy gondolom, a legrosszabb, ha valamit túlreagálunk valamilyen irányba. És továbbra is nyomjuk és igyekszünk jó fejlesztéseket hozni, hogy megértsük, hol javíthatunk az autón. De biztos vagyok benne, hogy a többiek is ugyanezt fogják tenni. És ez nem azt jelenti, hogy feladjuk a bajnokságot vagy ilyesmi.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: