DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Ha ma mutatnák be, nem lennénk itt” – Horner Monacóról

Pénteken több csapatvezetőt is megkérdeztek a legendás pálya jövőjével kapcsolatban, a szakemberek pedig egyetértettek abban, hogy maradnia kell, de Christian Horner elejtett egy érdekes mondatot.

Néhány kivételtől eltekintve a hercegség utcáin rendezett nagydíj már a kezdetektől fogva jelen van a Formula-1 történetében. Vélhetően a jövőben is biztos helye lesz, a második szabadedzést megelőző pénteki sajtótájékoztatón pedig többek között erről is kifaggatták a résztvevő csapatfőnököket. Günther Steiner, James Vowles, illetőleg Christian Horner, vagyis a Haas, a Williams, valamint a Red Bull csapatvezetője is megkapta az arra vonatkozó kérdést, hogyan látják Monacót az F1 jövőjét illetően, hiszen egyre több új helyszín, többek között utcai pályák kerültek be a naptárba a közelmúltban.

Ezzel kapcsolatban Horner volt az első, aki reagált, mégpedig elég érdekes módon. „Ha valaki ma egy ilyen pályát mutatna be nekünk, valószínűleg nem itt versenyeznénk” – említette meg, majd azért hozzátette, Monaco továbbra is nagyon különleges. Ezzel egyetértett Vowles is, aki kifejtette, szerinte, miért számít igazán nagyszerűnek ez a helyszín, amely a résztvevőknek minden évben jelentős kihívást okoz.



„Amikor látod, hogy mennyi ember van itt, hogy milyen sok rajongót vonz, olyankor ráébredsz, hogy ez a naptárunk egyik koronaékszere. Az egyik ékkőnek számít ez a szezonon belül” – vette át a szót Vowles a sajtóeseményen, ahol a Formula.hu munkatársa is jelen volt.

A Williams szakemberével Steiner is egyetértett, ám ő igyekezett némileg más aspektusból megközelíteni a témát. Véleménye szerint a tradíciók önmagukban nem elegek ahhoz, hogy egy pálya helyet kapjon a naptárban.

„Monacónak okot kell adnia arra, hogy továbbra is ide jöjjünk. Las Vegas is érkezik, Szingapúrban ott van például az éjszakai futam. Végül is arról van szó, hogy mit akarnak a szurkolók” – említette meg Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: