DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Azt mondták, kilépnek a sportból” – nem érti a Honda döntését Verstappen

Értetlenül áll a Honda és az Aston Martin együttműködése előtt Max Verstappen, miután a Red Bullnál már biztosan voltak benne, hogy a motorgyártó távozik az F1-ből.

A Monacói Nagydíj hetén hivatalossá vált, hogy az Aston Martin 2026-tól a Red Bulltól távozó Hondával fog együtt dolgozni, az osztrák csapat után immár a britek autóját fogja hajtani a japán erőforrás. Mivel a bikásokkal való szakítás után úgy szóltak a hírek, hogy a Honda teljesen kivonul az F1-ből a 2025 végéig tartó átmeneti időszak után, igazán meglepte Max Verstappent a japánok visszatérésének bejelentése.

„A mi helyzetünket tekintve kissé szerencsétlenül alakult a dolog, mivel pár éve még azt mondták (a Hondánál), hogy befejezzük, aztán mikor a Red Bull felállított egy egész motorrészleget magának, mégis azt mondják, hogy folytatják. Amikor már benne vagy a saját motor gyártásának folyamatában, már nem igazán lehet közösen dolgozni. Nagy kár, azt kell, hogy mondjam. Nagyon jó volt a kapcsolatunk velük, és azt látni, hogy elmennek az Aston Martinhoz, nem túl jó” – idézi Verstappent a The Race szakoldal.



„Az Aston jól jár ezzel, nagyon jó motorjuk lesz, ezt tudjuk, de ez van. Nagyon sikeresek voltunk a Hondával, úgyhogy szomorú lesz látni a távozásukat. Viszont mi már számítottunk erre – hiszen azt mondták, hogy kilépnek a sportból –, így már megvolt a búcsú.”

Az is kiderült már korábban, hogy a Red Bull 2026-tól a Forddal folytatja, Sergio Perez szerint pedig még sok kérdőjelet tartogat az amerikaiakkal való közös munka.

„Egy top csapat top motorbeszállítót kap, ez a kombináció lesz az egyik legerősebb 2026-ban” – mondta a mexikói az Aston Martin és a Honda új párosáról. „Természetesen nagyon izgatottak vagyunk, hogy mi akkor már a Forddal dolgozhatunk együtt, de nem tudjuk, mire számítsunk. Sosem dolgoztam még velük, úgyhogy ez egy új kihívás lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: