DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner megnézte volna Montoyát a csapatában

Néhány egészen kivételes versenyzőt irányíthatott a Red Bull F1-es csapatánál Christian Horner, de így is van, akit sajnál, hogy nem dolgozhattak együtt.

Christian Horner nemrég a négyszeres olimpiai bajnok Sebastian Coe podcastjében szerepelt, és a legendás brit sportoló sok más mellett azt is megkérdezte tőle, hogy kik azok a versenyzők, akiket szívesen látott volna saját istállójában versenyezni a lassan húsz éve a Red Bullt irányító csapatfőnök. Horner választása talán kissé meglepő lehet elsőre:

„Jó néhányan voltak az évek során, akiket szerettem volna nálunk látni. Szerintem Montoya alulteljesített az F1-ben. Egy csodálatosan tehetséges versenyzőnek tartom őt, aki többre volt hivatott” – mondta a 2001 és 2006 között hét futamot nyerő, s kétszer a világbajnokság harmadik helyén záró kolumbiairól.

montoya-verstappen



Horner mást is szóba hozott, egészen pontosan a valaha volt egyik legnagyobb autóversenyzőt, aki sosem szerepelt a királykategóriában: „Volt egy versenyző, akit az Ardennél kipróbáltunkm s azt gondoltam, hogy szenzációs pilóta, akiről az F1 lemaradt. A srác neve Tom Kristensen volt, és később elképesztő sikereket ért el a sportautózásban.”

S hogy mi a közös a legjobb versenyzőkben, köztük a Red Bull két világbajnokában, Sebastian Vettelben és Max Verstappenben? „Rengeteg nagy tehetséget láthatunk, mind mások, mindannyiuknak megvan a saját személyisége, megvannak a saját erényeik. De a legjobbakban megvan ugyanaz az acélkemény, kérlelhetetlen elszántság, mely mindannyiuk közös vonása. Ezt látom Maxban, és persze ezt láttam Sebastianban is korábban. Ez az apróság kell ahhoz, hogy készen álljanak messzebbre menni, mint mások.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: