DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Steiner szerint állandó szórakoztatásra van szükség

A Haas csapatfőnöke nagyon élvezte a futam körüli felhajtást Miamiban, ezért úgy véli, erre másutt is szükség lenne. Günther Steiner szerint a klasszikusabb helyszíneknek is fejlődniük kell ebben.

A Miami Nagydíjat kifejezetten sok program kísérte a versenyhétvége során, főként a futam napján, ahol a pilótákat is újszerű módon mutatták be a közönségnek a rajtceremóniát megelőzően. Bár ez a versenyzők többségének nem nyerte el a tetszését, Günther Steiner szerint az F1 részéről ez egy nagyon jó irány.

A Haas csapatvezetője azért gondolja így, mert véleménye szerint a modern korban a rajongóknak többet kell kapniuk a pályán lévő alapvető eseményeknél, különösen az Egyesült Államokban, ahol magasabbak az elvárások ebből a szempontból.

„Azt hiszem, a szórakoztatás itt sokkal jobb lett a régi időkhöz képest” – utalt az amerikai szervezésre Steiner. „A régi időkben sütiszerű versenyzést folytattunk. Megcsinálunk egy versenyt, megcsináljuk a következőt, de semmi sem volt körülötte. Csak a motorsport rajongóinak szántuk az eseményeket. A sport, mielőtt a Liberty Media bejött, nem volt sikeres az Egyesült Államokban. Az USA-ba jöttem, aztán jobban megértettem az Egyesült Államokat, amikor ideköltöztem, mert korábban én sem értettem” – idézte a csapatfőnököt a Motorsport.



„Ahhoz, hogy megértsd, itt kell élned. Az emberek állandó szórakozást akarnak, nem csak ülni kint és várni három órát, amíg legközelebb jönnek az autók. Valamit csinálni akarnak, valamit fogyasztani. Vannak koncertek, szórakozóhelyek. Ha gyerekeid vannak, szórakoztatni akarod őket, nem pedig a lelátón vagy a dombon ülni. Próbáld meg elmondani egy 12 éves gyereknek, hogy most két órát kell várnunk, amíg az autók újra jönnek. Ez elég nehéz” – fejtette ki Steiner.

Az emberek többet akarnak

Steiner úgy látja, a klasszikus nagydíjaknak is fel kell zárkózniuk, hogy jobb szórakozási lehetőségeket biztosítsanak a rajongók számára, mivel ma már erre van igény. Ehhez egy konkrét helyszínt is felhozott pozitív példaként.

„Az F1 most jó munkát végez. Elkezdtek több szórakozást tenni a versenyek mellé. Szingapúr esetében is így tesznek és szerintem jól csinálták, mert a sport még mindig a középpontban van. Ott az F1-es futam, de van két színvonalas koncert péntek este és szombat este. Szerintem jó esély van arra, hogy amit mi klasszikus versenynek hívunk, ahol csak a versenyre megyünk és semmi másra, felzárkózzanak ehhez. Most már 2023-ba léptünk, és az emberek többet akarnak” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: