DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc és Verstappen egyenrangúak lehetnek – Piero Ferrari

Megnevezte a legnagyobb különbséget a kétszeres világbajnok, valamint saját pilótájuk között a Ferrari alelnöke. Piero Ferrari szerint a monacói versenyzőnek már megvan a kellő sebessége, de még több tapasztalatra lesz szüksége.

Charles Leclerc és Max Verstappen tavaly egy darabig harcban voltak a világbajnoki címért, ám a Ferrari szurkolóinak ismét csalódniuk kellett. Az olasz cég alelnöke azonban nem írná le még az idei év nehézségei ellenére sem a fiatal monacói versenyzőt.

Piero Ferrari elárulta, szerinte legfőképpen a tapasztalatban mutatkozik meg a két pilóta közötti különbség jelenleg, mivel Max Verstappen 25 évesen már olyan rutinra tett szert, amit nem sokan mondhatnak el magukról. Ez annak is köszönhető, hogy a holland még a 18. életévét sem töltötte be, amikor 2015-ben bemutatkozhatott a Toro Rosso színeiben.



„Hihetetlenül gyors. Már akkor is az F1-ben versenyzett, amikor még a jogosítványa sem volt a birtokában. Ott voltam, amikor Barcelonában megszerezte az első győzelmét. Utána elkövette a hibáit, a baleseteit. Most fiatal, de már rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Ő egy nagyszerű versenyző, aki most van pályafutása csúcsán” – dicsérte meg Ferrari a Red Bull kiválóságát.

Fejlődésre van szükség

Ferrari szerint a jelenlegi párosuk még nem mutatta ki a foga fehérjét, mivel Carlos Sainz sem hozta még ki magából a maximumot, Leclerc-nek pedig még szintén időt adna.

„Charles megfelelő sebességgel rendelkezik ahhoz, hogy egyenrangú legyen Verstappennel, de kevesebb tapasztalata van, ami nagydíjak számát illeti. Leclerc még fejlődhet, fejlődni is fog” – jelentette ki az ötszörös futamgyőztessel kapcsolatban, egyúttal csapattársára is kitért.

„Bravó Carlos! Szerintem még nem láttuk az igazi, teljes potenciálját, így várnunk kell rá” – mondta el véleményét az Autosprintnek, amikor Sainzról kérdezték.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: