DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hill: Leclerc a Ferrarinál ragadt

A Ferrarinál eltöltött hosszú és sikertelen évek után nem csoda, ha Charles Leclerc esetleg elvágyódna Maranellóból. Damon Hill szerint azonban nincs hová mennie a monacóinak.

Charles Leclerc 2019-ben érkezett a Ferrarihoz, azóta pedig már ötödik szezonját tapossa az olaszoknál, ez idő alatt azonban mindössze öt győzelmet tudott elérni az istállóval. Gyorsaságát többször is bizonyította már Leclerc, hiszen 19 pole-pozíciót szerzett, azonban a Ferrari tempója versenytávon továbbra sem tud labdába rúgni a Red Bull mellett.

Az elmúlt hetekben szárnyra kaptak olyan pletykák, hogy Leclerc szívesen menne a Mercedeshez, azonban Miamiban leszögezte, hogy ő a Ferrarival szeretne nyerni, a Mercedesnek pedig az elsődleges célja, hogy Lewis Hamiltonnal meg tudjanak egyezni a hosszabbításról.



Damon Hill a Sky Sports F1 podcastjében beszélt Leclerc helyzetéről, melyet már mi is kiveséztünk korábban: „Úgy gondolom, hogy most ott ragadt a Ferrarinál egy időre. Igazi lehetősége nem volt még a vb-címért harcolni. Voltak ugyan jobb periódusok, de aztán beleszürkültek a mezőnybe, na meg persze azért ő is sokszor hibázik még.”

„Az igazság az, hogy ha körbenézünk a topcsapatoknál, akkor ők valószínűleg elégedettek a jelenlegi felállásukkal, így szerintem most nincs hová mennie. A Red Bullt erősen kétlem, a Mercedes pedig biztos, hogy Lewisszal szeretne egyezségre jutni mindenek előtt, emellett pedig úgy gondolom, hogy Charles és a Ferrari egy tökéletes páros. Azt gondolom, hogy náluk fog maradni, amíg nem kap egy olyan autót, amellyel valóban esélye lesz a győzelemre.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: