DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton még 50 évesen is versenyezne Alonso ellen

A brit korábban azt mondta, hogy nem versenyezne 40 éves kora elmúltával, jelenleg azonban nem zárja ki, hogy Fernando Alonsóval együtt 50 éves korukra is a versenypályán legyenek.

Bár ez korábban nem volt megszokott, ma már egyre inkább normálissá válik, hogy egyes sportolók a negyedik iksz betöltése után is jó formában maradjanak és továbbra is aktívan jelen legyenek az élsportban. Erre több példát is látni az olyan egészen megterhelő sportágakban, mint a tenisz, esetleg az NFL, de a motorsport is idevehető.

Fernando Alonso idén mutatott formája 41 évesen ugyanis egészen különlegesnek mondható, ezzel kapcsolatban pedig Lewis Hamilton véleményére is kíváncsi volt a sajtó. A RacingNews365 cikke szerint a hétszeres világbajnok nemrégiben egészen nyitottnak mutatkozott, amikor felvetették számára, hogy akár 50 évesen is versenyezhetne a spanyollal együtt.

„Soha nem lehet azt mondani, hogy soha. Brad Pitt a filmben az 50-es éveiben fog versenyezni, szóval én leszek a harmadik legidősebb” – utalt Hamilton arra a nagyszabású mozifilmre, amelynek készítésében maga is fontos szerepet vállal.



„Rengeteg példa van erre, mint például Tom Brady az NFL-ben. Másképp edzett, másképp étkezett, az is egyedi, ahogyan koncentrál. A technológia és a testünk változik, szóval ez csak a mentalitáson múlik, és azon, hogy még mindig megvan-e benned a lendület ahhoz, hogy ugyanannyi áldozatot hozz, mint az elején. Bennem még ez megvan, persze Fernando nevében nem beszélhetek, de nagyszerű munkát végzett, így remélem, hogy még több kiváló küzdelem elé nézhetünk” – fejtette ki a Mercedes versenyzője.

Komolyabban veszi az edzéseket

Hamilton elárulta, voltak idők, amikor nem figyelt oda igazán a testére, karrierje kezdetén ugyanis eléggé lazán vette a dolgokat, ám ma már más a helyzet.

„Most jobban tudok regenerálódni, mert jobban figyelek rá, mint valaha. Korábban nem koncentráltam erre eléggé. Eljöttem a pályáról, hazamentem, valószínűleg pizzát ettem, azt pedig nem tudtam, mit kellene tennem a regeneráció érdekében. Nem voltak szakemberek körülöttem, akik segítettek volna eligazodni ebben, volt egy fizioterapeutám, de nem csináltunk túl sok mindent” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: