DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Mercedes: Imola az első lépés az új irányba

Bahrein óta dolgoztak a fejlesztésen, amelytől a csapat F1-es pályaszéli mérnökigazgatója azonban nem a köridőbeli javulást vár leginkább.

A Mercedes már gyakorlatilag a szezonnyitó Bahreini Nagydíj időmérőjét követően lemondóan nyilatkozott az egyedi koncepciójáról, amelyet átmentettek a szenvedősen induló, de egyértelmű fejlődést mutató 2022-es idényből. Tulajdonképpen azóta emlegetik, hogy az Emilia-romagnai Nagydíjon érkezhet az első jelentős fejlesztési csomag a W14-eshez, amely akár kinézetre is átalakulhat a jövő hétvégi imolai fordulóra.

Toto Wolff Miamiban elárult néhány részletet arról, hogy pontosan mihez is nyúltak hozzá és mit várnak az újításoktól, a Mercedes szokásos verseny utáni értékelő videójában pedig Andrew Shovlin, a csapat vezető pályamérnöke is beszélt arról, hogy már az idénynyitó óta dolgoznak a fejlesztésen, amellyel a céljuk, hogy egy teljesen új, reményeik szerint győztes irányba induljanak el:

f1-mercedes-miami



„Ha visszamegyünk a tesztig és az első versenyig Bahreinben, akkor jöttünk rá, hogy nincs olyan csomagunk, amely lehetővé tenné, hogy a világbajnoki címért harcoljunk. Ha ugyanazon a fejlesztési nyomvonalon haladnánk tovább, nem kerülhetnénk olyan pozícióba, ahol azt érezhetnénk, hogy felvehetjük majd a versenyt a Red Bull-lal.”

„Nagyjából akkor hoztunk meg néhány döntést azzal kapcsolatban, hogyan fejlesszük az autót, hogyan működik az autó aerodinamikailag és hogyan formáljuk a versenygép karakterisztikáját. Összefoglalva: milyen a vezethetőség szempontjából a pilóták számára. Amit Imolában pályára viszünk, az ennek a munkának az első lépése. Elég hosszú időt vesz igénybe ennek a fejlesztése a szélcsatornában, nem lehet ezt egyetlen éjszaka elvégezni.”

„Az imolai csomag jelenti az első lépéseket ebbe az irányba. Reméljük, hogy további fejlesztéseket vethetünk be az év későbbi részében. Bízunk benne, hogy gyorsabb lesz, jobb lesz időmérős és versenytempó terén is. A kulcs viszont az, hogy nemcsak köridőt remélünk ettől a fejlesztéstől, hanem azt, hogy ezáltal elinduljunk egy másik fejlesztési irányba – egy olyan irányba, amelyről azt gondoljuk, hogy jobb esélyt kínál számunkra, hogy újra győzelmekért és világbajnokságokért szállhassunk harcba” – fogalmazott Shovlin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: