DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Russell: Teljes gázzal megy egyáltalán a Red Bull?

A Mercedes fiatal pilótája szerint akkora a bikák fölénye, hogy akár vissza is foghatják magukat. Nem jó ez a sportra nézve, de elismeri a jól végzett munkájukat.

A hétvégi Miami Nagydíjon is folytatódott a Red Bull dominanciája: öt verseny alatt már a negyedik kettős győzelmüket aratták, így értelemszerűen toronymagasan vezetik a világbajnoki értékeléseket. Ráadásul a harmadik helyezett Fernando Alonso a célban 26 másodperccel maradt el a győztes Max Verstappentől – miközben a hollandnak a kilencedik rajthelyről kellett előretörnie.

f1-russell-redbull-miami



George Russellt, aki Miamiban negyedik lett, s aki már a bahreini évadnyitó után arról beszélt, hogy a Red Bull akár az összes 2023-as futamot megnyerheti, nem érte váratlanul az energiaitalosok fölénye – sőt, abban sem biztos, hogy mindent belead a világbajnok istálló:

„Nem, nem lepett meg, egyszerűen itt tartanak ebben a percben” – nyilatkozta a Mercedest erősítő brit, akit a Crash.net idézett. „A szezon elején is elmondtuk, hogy annyira előtte járnak mindenkinek, hogy jelenleg könnyű a dolguk. Azon tűnődöm, hogy egyáltalán teljes gázzal mennek-e, annyira elöl vannak.”

„Kár ez a sport szempontjából, ugyanakkor elismerés nekik a jó munkáért, amit egyértelműen végeztek, s amivel megmutatják, mire lehetünk képesek, ha jól csináljuk a dolgokat. Úgyhogy ezt hajtjuk most mi is, meglátjuk, sikerül-e elérnünk” – tette hozzá Russell, aki a Mercedes Imolában érkező fejlesztéseiben bízhat ebben a tekintetben, még ha igyekeznek is hűteni a kedélyeket a csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: