DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Hülyeség lett volna, ha Maxék összeütköznek”

Megdicsérte éretten viselkedő versenyzőit Helmut Marko, aki természetesen nagyon elégedett a Miami Nagydíjon látottakkal.

A részint saját hibájából részint balszerencséje miatt rémesen alakuló időmérőt követően Max Verstappen szenzációs versenyt futott Miamiben, s végül meg is szerezte a győzelmet, melynek elérésében az egyetlen komolyabb akadályt csapattársa, Sergio Perez jelentette, akivel eltérő stratégián voltak, s végül szűk tíz körrel a vége előtt került sor az összescsapásra.

verstappen-perez-miami



Pereznek természetesen nem volt sok esélye a frissebb és lágyabb abroncsokon érkező világbajnokkal szemben, de azért nem adta olcsón magát – ám végül a „védelmi miniszter” minden tudása kevésnek bizonyult. A holland Telegraafnak nyilatkozva Helmut Marko is beszélt a rövid csatáról, s megdicsérte „érett” versenyzőit:

„Mindketten elég érettek ahhoz, hogy normális keretek között harcoljanak, különösen egy ennyire domináns autóban. Hülyeség lett volna összeütközni, és Checo tudta is, hogy Maxnak akkor éppen sokkal jobb abroncsai vannak” – mondta Marko, aki ezt követően a futamgyőztest méltatta: „Maxnak hihetetlen versenye volt, hiszen gyors is volt, de közben az abroncsaira is tudott figyelni. Lenyűgöző, hogy a keménygumis etap utolsóelőtti körében is a leggyorsabb időt tudta futni.”

verstappen-miami

„A szombati időmérős bakit leszámítva ez volt az egyik legjobb teljesítménye. Előzetesen aggódtunk kicsit egy safety car miatt, de szerencsére nem jött, amikor pedig tiszta levegőben autózhatott, megállíthatatlan volt” – nyilatkozta az osztrák, aki egyébként a hétvége előtt is beszélt a versenyzői közötti harcról:

„Bakuban mindketten a végéig harcoltak a leggyorsabb körért. Amíg minden észszerű keretek között marad, nem fogunk beavatkozni. Nem kell aggódni a csapaton belüli légkör miatt, rendben van. Perez felébredt Azerbajdzsánban, Max pedig igazán beletapos a gázba. De nyugodt vagyok ezzel kapcsolatban: amíg kiemelkedünk, egy ilyen csapaton belüli párharc mindenkinek jó” – idézte a múlt héten Red Bull tanácsadóját az OE24.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: