DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Vasseur elbeszélget majd a pilótáival

Nyitott szemmel kell járniuk, hogy megértsék, mi okozza a problémákat a Ferrari csapatfőnöke szerint. Frederic Vasseur elárulta, beszélni fog a versenyzőivel is, mert a tempójuk nem tűnt annyira rossznak.

Miután a sprintfutammal tarkított bakui hétvégén Charles Leclerc kétszer is pole-pozícióba kvalifikálta magát, továbbá mindkét futamon dobogóra állhatott, a Ferrarinál bizakodni kezdhettek. Egy héttel később aztán Miamiban ismét harcban voltak a legjobb helyekért az időmérő edzésen, a futam azonban abszolút nem a terveik szerint alakult vasárnap.

Carlos Sainz az ötödik, csapattársa pedig a hetedik helyen ért célba az Egyesült Államokban tartott versenyen, noha korábban úgy tűnt, ennél többet is elérhetnek. A gumikopást, valamint az autó viselkedését tekintve a pilóták is értetlenül álltak a történtek előtt, mivel a versenytempót illetően egy újabb nagy pofonba szaladtak bele.



Frederic Vasseur akárcsak Sainz és Leclerc, megoldásokat sürget, ehhez pedig a versenyzőkkel is leül majd egy beszélgetésre.

„Furcsa verseny volt, szóval ki kell nyitnunk a szemünket. Meg kell értenünk, miért nem voltunk jó formában. Nem voltunk következetesek, egyes pontokon elég gyorsak voltunk, máshol lassúak. A tempó rendben volt, szerintem ez nem a gumikopás hibája volt. Beszélni fogok majd erről a versenyzőkkel” – kezdte értékelését a Sky Italia stábjának.

„Leclerc a verseny első részében küszködött, amiben közrejátszott, hogy pozíciókat veszített a rajtnál, de aztán felgyorsult és ugyanolyan tempót ment, mint Sainz, akinél pont ennek az ellenkezője történt. Remekül rajtolt mégis nehézségekkel küzdött a végén. Ennek nincs köze a fejlesztéseinkhez, amelyek folyamatosan érkeznek majd. Következetesebbnek kell lennünk, mert Imola nagyon fontos lesz a szurkolóink számára.” – zárta le Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: