DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Mindig verhetetlennek érzem magam – Verstappen

Csak néha mások is jó napot fognak ki – fogalmazott az F1-es Miami Nagydíjon aratott sikere után a címvédő, aki szerint nem volt tökéletes hétvégéje.

Max Verstappen csupán a kilencedik helyről startolhatott Miamiban az időmérő utolsó szakaszának elején elkövetett hibája, majd a piros zászlós megszakítás miatt, de ennek ellenére is könnyednek tűnő győzelmet aratott vasárnap. A második helyre 15 kör alatt zárkózott fel, majd a csapattársát, Sergio Perez eltérő stratégiával, a verseny végén vadászta le.

A holland annyira dominánsnak tűnt, hogy felmerült a kérdés, hogy legyőzhetetlennek érezte-e magát a nagydíjon, amire így reagált a világbajnoki vezetését is növelő Red Bull-os a Sky Sports F1 kamerái előtt:

f1-verstappen-redbull-miami-podium-1



„Mindig verhetetlennek érzem magam, de olykor mások is igen jó napot fognak ki, s akkor közel kerülhetnek hozzád vagy eléd kerülhetnek. De szerintem ami fontos, hogy minden egyes alkalommal megpróbáljunk közel lenni a százszázalékos tökéletességhez. Szombaton nem voltunk tökéletesek, szóval összességében a hétvége sem volt az. De hosszú a szezon, és igyekszem mindig a lehető legközelebb kerülni a tökéletességhez.”

Azt Verstappen és Perez is rögtön elmondta a versenyt követően, hogy a gumikezelés döntött kettejük között a címvédő javára: míg a mexikóinál a futam elején szemcsésedett a közepes keverékű abroncs, addig a holland hosszan tudott menni a keményeken. Éppen ezért Verstappen nem is érti, miért tartják azt sokan, hogy Perez jobban bánik a gumikkal, mint ő:

„Ezt mondják az emberek, de sosem értettem, miért. Szerintem mindig is jól bántam a gumikkal, de nagyon kis különbségekről beszélünk. De szerintem már ez volt a helyzet az utóbbi néhány évben is, amikor vigyázni kellett a gumikra, csak ez néhány futamon jobban sikerült, mint másokon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: