DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

A Ferrari nem is olyan lassú – Krack

Jóval több potenciál van a maranellóiak autójában az Aston Martin csapafőnöke szerint. Mike Krack úgy érzi, a szezon eleje óta eddig többször is az olaszok hibáiból profitáltak.

Ugyan a Ferrari eddig idén még csak Azerbajdzsánban ünnepelhetett dobogót, az egykörös tempójuk láthatóan javult. Mike Krack többek között ezért is aggódik riválisuk miatt, mivel úgy gondolja, a lemaradásuk ellenére valójában az első verseny óta nagyszerű tempóval rendelkeznek.

A csapatvezető figyelmeztetni szeretett volna mindenkit a Miami Nagydíj után, hogy a balszerencsés helyzetek ellenére a Ferrari továbbra is egy nagyon erős istálló és komolyan számolni kellesz velük a 2023-as szezon folytatásban.



„Nem szabad elfelejteni, hogy mindig is gyorsak voltak, már az első futamtól kezdve, de mindig voltak problémáik. Charles Leclerc a harmadik pozícióban volt Bahreinben, amikor kiesett, mi pedig ebből  profitáltunk. Dzsiddában kapott egy rajtbüntetést, majd Ausztráliában ott volt az 1-es kanyarban történt incidens. Ezek ellenére nem is tűnnek olyan lassúnak” – idézte Krack szavait a Motorsport.

A Red Bull elérhetetlennek tűnik

Az Aston Martin jelenleg a második helyen áll a konstruktőri pontversenyben az energiaitalosok mögött, Fernando Alonso pedig stabilan tartja harmadik helyét Max Verstappen és Sergio Perez mögött. A helyzetük tehát kifejezetten jónak mondható, arról azonban nem álmodozik a csapatfőnök, hogy elkapják az osztrák istállót, amire a címvédő Miamiban nyújtott teljesítményét kiváló bizonyítéknak gondolja.

„Őszintén szólva úgy gondolom, hogy Max Verstappen bármilyen stratégiával nyert volna” – ismerte el, majd Alonso taktikájára is kitért röviden. „Szerintem valószínűleg ez volt a legbiztonságosabb stratégia, és számunkra, mint csapat számára az is helyes megközelítés, hogy emellett döntöttünk az adott pillanatban” – utalt Krack arra, hogy a spanyol pilótával nem vállalták be a kemény gumin való rajtot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: