DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Norrist nem érte meglepetésként a McLaren újabb gyenge szereplése

A McLaren versenyzői szerint az MCL60-as szombati teljesítményét nagyban befolyásolta a hőség, bár a legfőbb gondot az autó hiányzó tempójában látják…

Bár Bakuban úgy tűnt, hogy nagy lépést tett a helyes irányba a McLaren alakulata, a Miami Nagydíj kvalifikációján azonban ismét keserű pirulát kellett lenyelniük Lando Norriséknak, hiszen mindkét narancssárga autó búcsúzott a Q1-ben: Norris a 16., Oscar Piastri pedig csupán a 19. rajthelyet tudta megszerezni a vasárnapi futamra. A brit versenyző a hétvégét megelőzően optimistán nyilatkozott a wokingiak Bakuban debütáló fejlesztéseiről, előzetes várakozásai szerint ugyanis Miamiban még többet kellett volna tudniuk kihozni a csomagból, ám egyelőre ebből semmi nem látszódott. 

Norris az F1TV kamerái előtt elsősorban a hőmérséklet számlájára írja a gyenge szombati produkciót: „Őszintén szólva minden a várakozásainknak megfelelően alakult. Valamivel melegebb volt a pályán, emiatt elveszítettük a megfelelő egyensúlyt, ez pedig igencsak megnehezíti a dolgunkat az autóban, emellett a problémáinkat is felnagyítja, így pedig sokkal nehezebb egy jó időmérős kört összetenni.”



„Az alapvető problémát azonban az jelenti, hogy egyszerűen nincs tempónk a kanyarokban és az egyenesben, csak szenvedünk” – festett nem túl biztató képet az MCL60-as viselkedéséről Norris, ennek fényében pedig különösen optimistának hangzik a brit jóslata a vasárnapi futamra. „Igazából könnyű lesz. Tartalékolunk még néhány másodpercet holnapra. Egyszerűen csak élvezni szeretnénk a versenyt.”

 

Piastri: Nem túl gyors a McLaren…

A wokingiak újonca, Oscar Piastri gyakorlatilag csak ismételni tudta tapasztaltabb csapattársa szavait: „Nagyon szoros volt, de nehéz volt mindent rendesen összerakni. Melegebb körülmények között szenvedünk, ennek pedig meg kell találnunk az okát. Az autót nem nehéz megfejteni: a tapadás alacsony, de a gond az, hogy nem túl gyors. Meglátjuk, mivel tudnánk javítani a helyzetünkön, de ma csak küszködtünk csapatként” – értékelt az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: