DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Sainz esélytelennek érzi magukat a Red Bull ellen

A rövidített DRS-zóna ellenére sem gondolja, hogy fogható lesz a futamon a címvédő alakulat, ugyanakkor már a dobogót is jó eredménynek tartaná.

Miután a csapattárs Charles Leclerc a Q3 hajrájában a falba rakta a Ferrarit, s ez keresztülhúzta Max Verstappen számításait is, Carlos Sainz a harmadik rajthelyet kaparintotta meg Sergio Perez és Fernando Alonso mögött a Formula-1-es Miami Nagydíjon.

„Nagyon trükkös időmérő volt ez mindenkinek” – értékelt a spanyol a leintést követően. „Rendkívül nehéz ráérezni a gumikra ezen az aszfalton, végig küzdeni kellett, könnyű volt hibázni. Közben a szél is egyre erősebb lett, és így a mi autónkat különösen nehéz volt vezetni. Összességében ezt a harmadik helyet céloztuk meg, de úgy gondolom, ma akár még jobban is lehettünk volna.”

f1-sainz-ferrari-miami-day2



Amikor arról kérdezték Sainzt, hogy maradt-e még benne köridő, így felelt a pilóta: „Igen, igazából sok. A piros zászló nélkül sok köridőt találtunk volna a második kifutás alkalmával, és elég jó első szektort is futottam a megszakítás előtt. De ez ilyen, és a harmadik hely nagyjából az is, amire számítottunk.”

 

Esélytelen a Ferrari a Red Bull ellen

Az idén először a top 3-ba kvalifikáló spanyol a vasárnapi esélyeket is latolgatta: „A nagy ismeretlen a holnapi nap előtt, hogy az autónk hogyan fog teljesíteni a hőségben. A versenytempónk általában az egyik gyengeségünk, de úgy gondolom, ezen a hétvégén meg kell próbálnunk jobb munkát végezni, mint az előzőn, ami dobogót eredményezhet számunkra, ami egy jó eredmény lenne.”

A legjobbakat interjúvoló Danica Patrick felvetette, hogy esetleg a rövidített DRS-zóna segítséget jelenthet-e a Ferrarinak a nyitható hátsó szárny tekintetében sokkal hatékonyabb Red Bull ellen, de Sainz szerint szó sincs erről: „Nem. Szerintem a Red Bull az Red Bull, nagyon gyorsak. Viszont mindenki mással jó csata lehet ez, beleértve Fernandót. A Mercedesek kicsit hátrébb vannak, ott van az Aston. Nem tudom, izgalmas verseny lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: