DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton elárult valamit a jövőjéről Miamiban

A hétszeres világbajnok nagyon élvezi, hogy Miamiban lehet, egy hétközi szponzorációs eseményen pedig elárulta, miért tartja jó ötletnek a három amerikai futamot, de röviden a jövőjére is kitért.

Az IWC a Mercedes egyik kiemelt támogatójának mondható, a cég pedig egy nagyszabású eseményt tartott a hétvégi Miami Nagydíjat megelőzően. A rendezvény egyik fénypontja az a szabadtéri kosárlabda meccs volt, amelyen többek között James Marsden és Simu Liu hollywoodi színészek, vagy éppen a profi gördeszkás Jagger Eaton is részt vett.

A floridai Jungle Plaza területén lévő eseményen természetesen megszólaltatták a résztvevőket, így Lewis Hamiltont is, aki kezdésképp elmondta, miért imádja, hogy Miamiban lehetnek. Mint az ismert, a Formula-1 tavaly látogatott el először a városba, de idén Las Vegas is visszatér, így már három amerikai futam van a naptárban.



„Egy álom számunkra, hogy Miamiban és az Egyesült Államokban lehetünk. Hatalmas sportrajongók vannak itt, szóval egy olyan fontos városban lenni, mint Miami, nagyszerű dolog. Itt a sport nagyon fontos szerepet tölt be, most pedig már a Formula-1 is része ennek. Elképesztő, hogy már három futamot rendezhetünk egy ekkora országban. Az F1-ben az a nehéz, hogy általában évente egyszer látogatsz el egy országba, de a növekedés most hatalmas és ez egy óriási piac a sportág számára” – idézte Hamiltont az Independent.

Motivációban nincs hiány

Hamilton nem kerülhette el a jövőjével kapcsolatos kérdéseket, mivel rengeteg hír jelenik meg ezzel kapcsolatban. Bár továbbra sem tudni, meghosszabbítja-e szerződését a Mercedes alakulatával, egyelőre elég sok jel utal arra, hogy maradni fog a német márkánál.

„Én csak vissza akarok kerülni az élre. Ez az, amin jelenleg is dolgozom, megpróbálkozok azzal, hogy visszavigyem a csapatot a mezőny elejére” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: