DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Alonso máskor is segített a csapattársaknak

Korábban is előfordult már, hogy a spanyol versenyző igyekezett kisegíteni valamelyik csapattársát, ám ezt nem játszották be a közvetítésekben. Alonso szerint most fordult a kocka, a sportág részéről kedvesebbek hozzá ebből a szempontból.

Elég sokan felkapták a fejüket egy különleges rádióüzenetre a bakui verseny során vasárnap, amikor Fernando Alonso a csapatán keresztül adott tippeket csapattársának a beállításokkal kapcsolatban. Lance Stroll ezt megelőzően szintén üzent Alonso irányába, a kommunikáció tehát folyamatos volt, ebben azonban semmi meglepő nincs a sportág kétszeres világbajnoka szerint.

Alonso ugyanis nem tartja kirívó esetnek, hogy a fékegyensúlyról osztott meg fontos információkat a fiatal kanadaival.



„Sokat beszélgetünk a hétvége során péntektől, vagy akár már csütörtöktől kezdve. Azt mindketten tudjuk a stratégiai megbeszélések után, hogy mit fogunk csinálni, mi lesz a terv az egyes autókkal, valamint a hasonló dolgokat, de ha a verseny alatt érzünk valamit az autóban, amiről nem beszéltünk, ezzel pedig segíthetünk a másiknak, akkor általában kommunikálunk a csapattal” – kezdte Alonso.

Stroll az Aston Martin jövője

A rutinos pilóta szerint a kölcsönös segítségnyújtás nem meglepő dolog ebben a sportágban, ezt a fajta hozzáállást pedig a jelenlegi helyzetben különösen fontosnak érzi a csapata jövője miatt.

„Igen, ez így volt eddig is. Tudom, hogy én még néhány évig a sportban leszek, de nem sokáig, Lance pedig a következő 10-15 évben fogja vezetni a csapatot, szóval remélem, hogy a lehető legtöbbet tudok segíteni neki a következő néhány évben” – utalt arra, hogy néhány esztendőt még szeretne eltölteni az F1-ben, de a Motorsport által idézett interjúban szót ejtett arról is, hogyan viszonyult korábbi csapattársaihoz.

„Igen, volt már hasonló kapcsolatom a múltban, de valamiért csak néhány ilyen rádióm került adásba! Nem ez az egy volt. Most valamiért az F1 kedvesebb hozzám” – fejtette ki a 41 esztendős versenyző. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: