DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Verstappen: Nem lehet mindig minden tökéletes

Max Verstappen csapattársa mögött a második helyen zárt az Azerbajdzsáni Nagydíjon, azonban a holland nem bosszankodik az elszalasztott győzelem miatt.

Győzelem nélkül távozik Bakuból Max Verstappen, miután a szombati harmadik hely után a futamon meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A holland a 4. kör kezdetén ugyan megelőzte a pole-pozícióból induló Charles Leclerc-t, ám a Nyck de Vries ütközése miatt beküldött biztonsági autó a legrosszabbkor érkezett az éppen előtte kereket cserélő Verstappennek, így Sergio Perez ölébe hullott a vezetés. A kétszeres világbajnok ezt követően hiába próbálta utolérni csapattársát, Perez ugyanis ismét megingathatatlan volt Baku utcáin.



„A safety car valóban nagyon szerencsétlenül jött ki, utána próbáltam nyomni és közel maradni, hogy nyithassam a DRS-t. A gumik némileg túlmelegedtek miközben próbáltam tartani a lépést, emellett az egyensúllyal is szenvedtem egy kicsit, emiatt játszadoznom kellett a beállításokkal, és miután sikerült megoldanom a problémát, ismét egész jó köröket futottam itt a végén, de sajnos már késő volt. Mindazonáltal sokat tanultunk ma, ez pedig egy jó eredmény a csapat szempontjából. Néhányszor megérintettem a falat, mert nyomtam a gázt, de ez is hozzátartozik egy utcai pályához ” – kezdte értékelését Verstappen a leintést követően.

Perez idei második győzelmével a holland előnye mindössze hat pontra csökkent csapattársával szemben a tabella élén, a kétszeres világbajnok azonban egyelőre nem tart a belső feszültségtől. „Hosszú még a szezon, és ahogy említettem, sokat tanultunk ma. Baku nagyon más pálya, mint Miami, az pedig ismét teljesen el fog térni a többi helyszíntől. Folyamatosan tanulunk, nem lehet mindig minden tökéletes” – zárta gondolatait a Red Bull versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: