DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Russellnek fogalma sincs, mitől esett vissza a Mercedes

A Mercedes versenyzője már a Q2-ben búcsúzott a további küzdelmektől, egyelőre pedig értetlenül áll a visszaesés előtt, ám a vasárnapi futamon visszavágna.

Keserű szájízzel szállhatott ki Mercedeséből George Russell, miután a csillagosok brit versenyzője már a Q2-ben búcsúzott a további küzdelmektől az Azerbajdzsáni Nagydíj péntek esti időmérő edzésén. Russell csupán 4 ezreddel maradt le a továbbjutásról Bakuban, így a vasárnap csak a 11. rajtkockából várhatja majd a piros lámpák kialvását.

„Természetesen szerettem volna bejutni a Q3-ba, de nem voltunk elég gyorsak ehhez. Az utolsó körömön vétettem egy kisebb hibát, ami nélkül talán éppen továbbjutottam volna, de őszintén szólva, ott is a nyolcadik hely környéke lett volna a maximum. Vicces ez a sport, mert legutóbb az első sorba kvalifikáltam magam, most pedig kiestem a második szakaszban, miközben Lewis is éppen elcsípte a Q3-at” – mondta a csalódott brit a kvalifikációt követően a helyszínen tartózkodó riportereknek.



„Már a szabadedzésen sem éreztem magam túl jól az autóban, jó lett volna valamivel több kört megtenni, mert utólag mindig okos az ember, hogy mit hogyan kellett volna csinálni. Van mit megértenünk a holnapi sprintversenyre, ami teljesen az ellentéte a legutóbbi sprintnek, mert akkor azonnal gyorsak voltunk minden edzésen, most viszont nem ez a helyzet, de ez így működik néha” – magyarázta Russell.

Sprinthétvégéről lévén szó, az autókon a kvalifikációt követően már nem lehet változtatásokat végrehajtani a hétvége további részére, ám Russell szerint egyelőre azzal sincsenek tisztában, hogy mi okozta a visszaesést. „Jelenleg nem igazán tudjuk, min kéne változtatnunk ahhoz, hogy meglegyen a tempónk, ami ezen a pályán kifejezetten lényeges lenne. Nem látom akadályát annak, hogy vasárnap visszavágjunk, holnap pedig meglátjuk, mire leszünk képesek” – festett némileg borús képet a Mercedes esélyeiről a 25 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: