DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Leclerc tudja, nehéz lesz megtartani a vezetést

Zsinórban harmadjára bizonyult a leggyorsabbnak a bakui időmérőn Charles Leclerc, aki új pályarekordot jelentő köridővel szerezte meg a rajtelsőséget vasárnapra.

Az egész kvalifikáción szorongatta egymást Max Verstappen és a monacói, a Q3 első gyorskörei után pedig egálban volt a mezőnyből kiemelkedő páros. A végén aztán hibátlan körrel utasította maga mögé a Red Bull hollandját és szerezte meg idei első pole-pozícióját a Ferrari pilótája.

„Természetesen meglepődtem. Úgy érkeztünk ide, hogy ha az Astonok és a Mercedesek előtt végzünk az időmérőn, már jó hétvégénk van, és most itt vagyok pole-pozícióban. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a versenytempónk még mindig kicsit gyengébb a Red Bullokénál, úgyhogy nehéz lesz megtartani a vezetést, de ez a cél. Borzasztóan örülök a körömnek, nagyon nehéz ez a hétvége nekünk, pilótáknak a kevés gyakorlási lehetőség miatt, de végig jól éreztem magam.”



A mai teljesítménye bizakodásra adhat okot a Ferrari versenyzőjének az F1 történetének első Sprint Szétlövése előtt.

„Nagyon nehéz dolgunk lesz a holnapi időmérőn, hiszen még nem futottunk a közepeseken, akkor próbáljuk ki őket először, úgyhogy végig a maximumot kell nyújtanunk. Csak egy szett gumink van, nem szabad hibáznunk. A tempónk nagyon erősnek tűnik, remélhetőleg tudunk majd tanulni a Q1-es és Q2-es köreinkből, és keményen nyomni a Q3-ban. Akkor tudni fogjuk, milyen jó az autónk” - mondta Leclerc a kvalifikáció után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: