DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappen akár hamarabb visszavonulhat, mint Perez?

Pedro de la Rosa szerint a két pilóta eltérő F1-es karrierútja nagyban befolyásolja gondolkodásmódjukat, a mexikóit ugyanis eddig elkerülték a sikerek.

Az utóbbi néhány hétben egyre erősebben tartja magát a pletyka, miszerint a kétszeres világbajnok Max Verstappen hamarosan búcsút inthet az F1-nek. A holland szupersztár korábban többször is elmondta, hogy a folyamatosan bővülő versenynaptár miatt egyre kevesebb ideje jut a családjára és más fontos dolgokra, így nehezen tudja elképzelni, hogy sokáig marad a mezőnyben. Mindezt főnöke, Christian Horner is megerősítette, a brit szakember ugyanis nem gondolja, hogy Verstappen Fernando Alonso példáját követve egészen 40 éves koráig fog az F1-ben szerepelni. Ezzel szemben Sergio Perez édesapja a napokban elárulta, hogy fia akár még 10 évig is a mezőny tagja maradhat, egyelőre ugyanis nem foglalkoztatja őt a visszavonulás gondolata.



A két Red Bull-pilóta ellentétes gondolkodásmódjának eredményeképp könnyen megeshet tehát, hogy a még mindig csupán 25 esztendős Verstappen hamarabb hátat fordít az F1-nek, mint a 33 éves Perez. A korábbi F1-es versenyző, Pedro de la Rosa szerint a két pilóta különböző álláspontja kettejük eltérő karrierútjából eredeztethető. „Én soha nem azt figyelem, hogy ki mennyi ideje van az F1-ben, hanem az eredményeket és a sikeréhséget. Checo már bebizonyította, hogy egyenletes teljesítményre képes, emellett mindig éhes a sikerre, mert karrierje nagy részében esélytelen csapatoknál versenyzett” – magyarázta a spanyol az F1 Nation podcast legutóbbi adásában.

„Ha egy győztes csapatnál kezded a karriered, vagy rögtön a pályafutásod elején egy topcsapathoz kerülsz, akkor könnyedén elveszítheted a motivációdat, akár öt, nyolc, vagy 14 év után. Ezzel szemben sokkal jobban értékeled, amid van, amikor folyamatosan nehézségekkel szembesülsz. Checo most minden vasárnap úgy ébredhet fel, hogy ha jó napot fog ki, akkor a futamot is megnyerheti, ez pedig éppen az a helyzet, amiért mindannyian küzdünk életünk során. Ebből adódóan nem gondolnám, hogy Checo hamar belefáradna, mert még nem élvezhette eleget ezt a szituációt” – zárta De la Rosa, aki néhány mclarenes beugrástól eltekintve Perezhez hasonlóan pályafutása nagy részében a középmezőnyben körözött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: