DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Hazugság”, hogy kivételezés van a Red Bullnál

Fiáról adott interjút Sergio Perez édesapja, aki szerint nincs elsősége senkinek a csapatnál. A beszélgetés során felmerült az esetleges visszavonulás is.

Az ötszörös futamgyőztes versenyző édesapját, Antonio Perez Garibayt a spanyol Marca kereste fel az ausztrál és az azerbajdzsáni futamok között kialakult tavaszi szünetben. Az elmúlt időszakban felbukkanó csapaton belüli problémák kapcsán arról kérdezték „Perez papát”, hogy előnyben részesítheti-e Verstappent a Red Bull.

„Tisztázzuk, ez egy hazugság” – kezdte válaszát a mexikói politikus. „A Red Bull egy olyan, több milliárdot érő márka, amely Checo és Max felett áll. Ez egy profi csapat, amely nyerni akar a két pilótájával, azt akarják, hogy az első szabadedzés első körétől kezdve az ő pilótáik legyenek az első és második pozícióban.”



„Senki sem részesül kivételezésben, ez mind csupán spekuláció. A Red Bullnál a két legjobb tigris van egy ketrecben, ha nem lennének egy szinten, akkor nem lenne az, ami most történik" – mondta az idősebb Perez, aki bízik abban, hogy a többi csapat is fel tud zárkózni, hogy „a harc ne csak Checo és Max között folyjon.”

Perez nem tervezi a visszavonulást

A 33 éves pilóta kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy közeledik-e a bukósisak szögre akasztásának ideje. Édesapja szerint ez még messze van: „Checo kiválóan végzi a munkáját, és a következő 10 évben is az F1-ben lesz.”

Antonio Perez kiemelte, hogy „áldásként” élték meg azt, hogy két éve fiának nem volt helye a mezőnyben, mielőtt a Red Bull új kaput nyitott meg számára. „Nagyszerű eredményeket ért el korábban, de nem hasonlítható össze a Red Bull támogatásával, hiszen a világ szeme elé helyez téged az, hogy a legjobb csapatban vagy.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: