DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

„Tiszteljük egymást Maxszal” – Perez

A Red Bullnál váratlanul fellángolt a belháború, de a mexikói szerint annyira azért nem parázs a hangulat házon belül, mint ahogy az kívülről látszik.

Éles nyilatkozatok és éles helyzetek keletkeztek a szezon első versenyhétvégéi során a Red Bullnál, Sergio Pereznek szemlátomást feltett szándéka megnehezíteni Max Verstappen dolgát, és kihívás elé állítani a világbajnoki címmel kapcsolatban. Elhangzottak olyanok is, amelyek alapján egyértelmű, hogy feszült a helyzet Milton Keynesben, de Perez szerint annyira azért nem rossz a viszonyuk, mint amennyire az elmúlt időszakban kívülről tűnhet:

„Nyilván azért vagyok itt, hogy magammal tegyek jót, de őszintén sokkal nagyobb közöttünk a tisztelet, mint ahogy az talán kívülre lejön. Jó a hangulat a csapaton belül, és megvan a magas fokú tisztelet a mérnökök között is, stb. Szerintem mi mindketten elég érettek vagyunk ahhoz, hogy tudjuk, mi a jó és mi a rossz. Amíg ez így marad, én nem várok változást” – mondta Perez.

SI202303180336_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Persze ahhoz, hogy világbajnok legyek, folyamatosan le kell győznöm Maxot, és kiegyensúlyozottan kell teljesítenem a szezon során. Minden a stabilitásról szól, mert hiába nyer valaki 15 futamot, ha a többin kiesik, akkor nem lesz bajnok. Persze az is világs, hogy jelenleg nincs olyan pilóta, aki Maxhoz hasonló formában lenne, ezzel a csapattal és ezzel az autóval egyértelműen őt a legnehezebb most legyőzni. Minden hétvégén a legjobb formámat kell hozni” – tette hozzá a mexikói.

 

Neki is tetszik a Red Bull

Perez azt is kiemelte, hogy az idei autóval ő is kényelmesen tud versenyezni, nem úgy, mint a tavalyival, amely év közben teljes mértékben Verstappen felé fordult a fejlesztések terén.

„Nagyon erős az autónk és az egész csomagunk, az autóval pedig jól tudok dolgozni, komfortosan érzem magam. Ráadásul úgy hiszem, hogy a tervezett fejlesztésekkel még többet ki tudok majd hozni belőle. Ez szükséges ahhoz, hogy harcolhassak a vb-címért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: