DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Tsunoda nem érzi a negatív energiákat

Bár a szezon elég rosszul indult az AlphaTauri csapata számára, a japán versenyző szerint a hangulat még a csapatfőnöke nyilatkozata ellenére is jónak mondható házon belül.

Eddig nagyon gyengén teljesített az AlphaTauri. Az istálló három futam alatt mindössze egyetlen pontot gyűjtött be, így a Williams alakulatával egyetemben a konstruktőri tabella végén találhatók. Emiatt a csapatfőnök, Franz Tost nem is olyan régen egy elég erős nyilatkozatott tett, amiben kifejtette, hogy már nem tud megbízni a csapat mérnökeiben, mert abszolút nem az történik, amit ígértek, és nem a tervek szerint haladnak a dolgok.

A helyzet miatt azonban nincs negatív hangulat a csapatnál Yuki Tsunoda szerint. A fiatal pilóta elárulta, hiába nem elégedettek a csapattagok, mindenki igyekszik pozitív maradni, hogy kizárólag a munkára koncentrálhassanak.



„A csapaton belül nyilvánvalóan nem vagyunk elégedettek a teljesítményünkkel, de legalább mindig pozitívak maradunk. Elégedettek vagyunk azzal, amit a pályán kívül elértünk, mivel gyakorlatilag mindent kihoztunk ebből a konstrukcióból, így ez a legfontosabb. Tisztában vagyunk azzal is, hogy milyen irányba kell haladnunk a fejlesztési oldalon. Pályamérnöki oldalról csak arra koncentrálunk, hogy mindent erőfeszítést megtegyünk, hogy jobbá tegyük az autót, Faenzában pedig mindenki érti a dolgát” – jellemezte a helyzetet Tsunoda.

A japán szerint mindegy milyen nyilatkozat hangzott el a csapatvezető szájából, az AlphaTauri munkatársai csak előre tekintenek.

„Csapatként jó, hogy ugyanabba az irányba nézünk, szóval továbbra is pozitívan érzem magam. Mindig a pontok megszerzése a célunk. Nem érzek semmilyen negatív energiát a csapat részéről” - idézte a 22 éves versenyzőt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: