DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Elárultak, hátba szúrtak” – Kvjat a Red Bullról

Az orosz ex-F1-es pilóta egyik fele még mindig nem tette túl magát rajta, hogy 2016-ban a szezon közben cserélték le az energiaitalosok Max Verstappenre.

Danyiil Kvjat Sebastian Vettel Ferrarihoz igazolása után kapott lehetőséget a Red Bulltól 2015-ben, ahol házon belül több pontot szerzett Daniel Ricciardónál is. 2016-ra is maradhatott a bikák első számú csapatánál az orosz, s bár a Kínai Nagydíjon dobogóra is állhatott, a Szocsiban történt Vettel-incidens után az energiaitalosok lecserélték az addig a Toro Rossónál pallérozódó Max Verstappenre.

Ahogy mondani szokás, a többi azóta történelem, hiszen a holland egyből megnyerte első Red Bull-os futamát, jelenleg pedig uralja az F1-et, míg Kvjatot visszafokozták a Toro Rossóhoz, ahol további szezonokat teljesített, mígnem 2020 végén kikerült a száguldó cirkuszból.

f1-kvjat-verstappen-2016-redbull



Az idén a WEC LMP2-es géposztályában szereplő, s nemrég a Lamborghini LMDh-projektjénél is bejelentett Kvjat elismerte: bizonyos mértékig még mindig nem tette túl magát a hét éve történteken.

„Igazán elárulva éreztem magam abban a pillanatban” – mondta el a Track Limits podcast műsorában. „Kést szúrtak a hátamba, de ilyen az élet, előfordul, hogy hátba szúrnak, ez normális. Ez már a múlt. Azóta szép karriert futottam be a versenysportban, szóval bizonyos mértékig hálás vagyok a Red Bullnak. A másik felem viszont még mindig elégedetlen emiatt.”

Kvjat azért sem értette a Red Bull döntését, mert megítélése szerint éppen jól ment a szekere: „Nagyon jól teljesítettem. Éppen egy újabb dobogót szereztem a csapatnak, s akkor volt ajánlatom a Ferraritól. Ez a színfalak mögött zajlott” – árulta el az orosz ex-F1-es. A ferraris ajánlat kapcsán elmondottakról korábban itt írtunk bővebben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: