DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Én voltam Alonso legnagyobb rajongója – Zhou

Guanyu Zhou felidézte gyerekkori emlékeit a Formula-1-ről. A kínai pilóta elárulta, korábban Fernando Alonso volt a kedvence, akivel jelenleg egy mezőnyben lehet, a spanyolról pedig még személyes élményei után is csak pozitívan tudott nyilatkozni.

Az Alfa Romeo fiatal tehetsége mindössze 6 éves volt, amikor Fernando Alonso első világbajnoki címét szerezte meg a Formula-1-ben. A spanyol akkor még a Renault színeiben versenyzett, ahol 2006-ban a második címét is sikerült begyűjtenie, teljesítményével pedig sokak hősévé vált.

Rajongói közé tartozott akkoriban Guanyu Zhou is, aki pont akkor került be az F1 vérkeringésébe, amikor a kétszeres világbajnok visszatért a mezőnybe, ráadásul annak köszönhetően, hogy a Renault versenyzői akadémiájának tagja volt, még azelőtt találkozhatott Alonsóval, hogy egymás ellenfelei lettek volna. A spanyol ugyanis 2021-ben az Alpine istállójával tért vissza a sportágba némi szünetet követően.

„Gyerekként én voltam a legnagyobb rajongója. Ő a példaképem a pilóták közül” – idézte Zhou szavait a The Athletic. A 23 éves versenyző azt is elárulta, milyen volt az első személyes találkozó két évvel ezelőtt, amikor az Osztrák Nagydíj hétvégéjén egy szabadedzés erejéig megkapta az Alpine autóját.



„Az első gondolatom az volt, hogy nem karom összetörni ezt a kocsit! De azt mondta nekem, hogy bármilyen kérdésem van hozzá, azt nyugodtan tegyem fel neki. Jó volt látni, hogy így segít egy fiatal pilótának, ezt nagyon nagyra értékeltem” – folytatta a kínai versenyző, aki azt is elmondta, örömmel tölti el, hogy Alonso visszatért az élmezőnybe és versenyképes autóval rendelkezik az Aston Martin csapatánál.

Bizonyított a kritikusainak

Amikor bejelentették, hogy szerződést kap az Alfa Romeo alakulatánál, Zhou rengeteg kritikát és támadást kapott a közösségi oldalokon keresztül, ám elmondása szerint ez nem tudta megzavarni. Élete első F1-es versenyén csak arra tudott koncentrálni, hogy végre a rajtrácson lehet, ami még akkor Bahreinben is szokatlan volt számára.

„Nagyon furcsa pillanat volt. Mindig a tévében vagy a pálya mellett néztem, és akkor ott állsz, mielőtt felcsendül a himnusz. Azt gondoltam, hogy emberek, én vagyok a 20 pilóta egyike! Én is ezt csinálom!” – idézte fel emlékeit Zhou, aki azt is megemlítette, hogy a 2022-es szezonnyitón elért 10. helye után sokan elnézést kértek tőle a kritikusai közül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: