DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Schumacher és Hamilton rekordja elérhetetlennek tűnik számomra”

Életkorából adódóan kevés esélyt lát a rekorddöntésre Fernando Alonso, azonban ez nem jelenti azt, hogy a spanyol a jövőben megelégszik a dobogókkal.

Három futamot követően Fernando Alonso és az Aston Martin szolgáltatja a 2023-as F1-es szezon kellemes meglepetését: a kétszeres világbajnok eddig mindhárom versenyhétvégén a dobogón ünnepelhetett, ehhez hasonló sorozata legutóbb pedig éppen tíz éve volt a rutinos spanyolnak. A remek kezdés ellenére a silverstone-iak csapatfőnöke, Mike Krack egyelőre nem tartja reálisnak a vb-címet, véleményét pedig Alonso is osztja, ez azonban nem jelenti azt, hogy a mezőny rangidőse a jövőben ne célozná meg harmadik bajnoki trófeáját.

„Amikor sokáig versenyzel, elkerülhetetlen, hogy ne dönts meg néhány rekordot. Végső soron azonban csak a győzelem számít, valamint a bajnoki rekord megdöntése. Pillanatnyilag elérhetetlennek tűnik Michael és Hamilton hét címe, de ez a végső cél” – magyarázta Alonso, aki 2005-ben éppen Schumacher sikerszériáját tudta megtörni, 2006-ban pedig a németet legyőzve szerezte meg második elsőségét. Akkoriban valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy a spanyol 17 évvel később is „csupán” két aranyéremmel büszkélkedhet majd, márpedig a 41 éves pilótának egyelőre meg kell elégednie az Aston Martin csodaszámba menő feltámadásával, később azonban ismét harcba szállna harmadik bajnoki címéért.



„Egyértelműen ez a célunk, de egyelőre a földön kell maradnunk. Jelenleg a csapat célja egy jó szezon teljesítése, mert 2022-ben igencsak szenvedtek. Először az alapokat kell lefektetnünk, véleményem szerint pedig az idei szezon is egyre jobb lesz, ahogy mélyebben megismerjük az autót. Most egy teljesen új projektbe vágtunk bele. Remélhetőleg tovább szaporíthatjuk majd dobogóink számát, valamint a győzelmekért is harcba szállhatunk, ahhoz azonban, hogy a bajnoki címet célozzunk meg, még dolgozni kell egy kicsit a csapaton” – idézi a spanyolt a RaceFans.net.

 

Alonso mindössze néhány évre tervezett az F1-ben

Az Aston Martin versenyzője júliusban immár 42 gyertyát fújhat el a születésnapi tortáján (a szokásoktól eltérően ezúttal a Hungaroring helyett Spában ünnepelhet majd), jövőre pedig a sportág történetében elsőként érheti el a 400 nagydíjrészvételt, ám saját bevallása szerint egyáltalán nem szeretett volna ilyen hosszú karriert. 

„Amikor elkezdtem versenyezni a Formula-1-ben, akkor hét-nyolc évre terveztem. Aztán megnyertem a két bajnoki címemet, és úgy gondoltam, folytatom még egy-két évig, mielőtt visszavonulok, most pedig már én rendelkezem a leghosszabb F1-es pályafutással, de továbbra is motivált és friss vagyok. Még mindig úgy kelek fel, hogy élvezem, amit csinálok, tehát még van néhány évem, remélhetőleg világbajnoki esélyekkel” – zárta Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: