DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Norris 2025 végéig nem távozhat a McLarentől

Nem tartalmaz lelépési záradékot Norris szerződése, de a McLarennél tudják, hogy örökké nem marad velük a fiatal brit, ha nem kap győzelemre képes autót.

Az egyik legnépszerűbb és sokak által az egyik legtöbbre tartott fiatal versenyző, Lando Norris számára ismét nem a várakozásoknak megfelelően alakult a szezonkezdés, hiszen a McLaren jelenleg a mezőny második felének sűrűjében tanyázik, és legalább öt csapat egyértelműen előttük van – ezen még az sem változtat, hogy szerencsés körülmények között komoly pontokat tehettek zsebre Ausztráliában: az utolsó állórajt utáni káosznak köszönhetően négy helyett 12 egységgel térhettek haza.

Azonban ha az ifjú brit szurkolói esetleg arról ábrándoznának, hogy valamiféle lelépési záradéknak köszönhetően Norris elhagyhatja a csapatot, és megpróbálhat a három nagy istálló valamelyikénél ülést találni, nos Zak Brown vezérigazgató kiábrándította őket, hiszen elmondása szerint a 2025 végéig érvényes kontraktusból nincs mód kilépni.

norris-mcl-2023



„A szerződésében semmilyen kilépési záradék nincs” – mondta Brown a Sky Sportsnak. „Amikor a szerződése lejár, akkor persze távozhat, ha nem teljesítünk megfelelően, és nem érzi úgy, hogy versenyeket nyerhet és a bajnoki címért harcolhat. Ahogy bármelyik versenyző vagy csapattag tenné, hiszen mind azért vagyunk itt, hogy nyerjünk. De jelenleg szerződése van velünk, és ami a legfontosabb, hogy boldog itt, látja a haladást, és igazi csapatjátékos.”

„Ez az egész elsősorban nem szerződésekről szól, hanem arról, hogy boldog ebben a környezetben, régóta tart a közös utazásunk, és még van időnk, hogy bebizonyítsuk neki, hogy képesek vagyunk győztes autót adni neki” – mondta Brown a Melbourne-ben idei első pontjait szerző versenyzőről, aki csapattársával ellentétben még nem járt a Q3-ban idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: