DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Magnussen: Nem is éreztem az ütést

Kevin Magnussen idézte elő a verseny végén azt a piros zászlós megszakítást, amely végül az újraindításnál látott káoszhoz vezetett.

A Haas versenyzője a futam 54. körében vette érintőre a jobb hátsó kerekével a kettes kanyar kijáratánál található falat. Magnussen éppen a tizenkettedik helyen haladt, amikor megtörtént az ártalmatlannak tűnő hiba, mely végül a kieséséhez és a verseny újbóli megszakításához vezetett.

„Nem is éreztem, szóval bizonyára nem volt nagy a kontakt, ha az autóban ülve észre sem vettem” – mondta Magnussen a versenyt követően az F1.com-nak. Ugyanakkor elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megsérüljön a felni és lerepüljön a gumi. Sajnálatos, ami történt, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor a 12. helyen haladtam, szóval nem nagyon volt már esélyünk a pontszerzésre. Ez nem az én napom volt, viszont az autóban megvolt a tempó a pontszerzéshez, így ez bizakodásra ad okot.”



A dán pilóta ezt követően kitért a verseny elején történt piros zászlós megszakításra, amit Albon balesete idézett elő. Magnussen többekkel együtt – például a versenyt addig vezető George Russell-lel – kiállt kereket cserélni még a biztonsági autó mögött haladva, majd belengették a pirosat.

„Balszerencsénk volt a piros zászlóval, hiszen a 11. pozícióból álltunk ki kerékcserére, és úgy tűnt, hogy gyorsabbak vagyunk az előttünk állóknál, szóval a verseny azon pontján eléggé magabiztos voltam, aztán belengették a piros zászlót, a szünet alatt pedig mindenki kereket cserélhetett, így az utolsó helyre estem vissza.”

Magnussen balszerencsável tarkított versenye ellenére sem távozott üres kézzel a Haas Melbourne-ből, hiszen az egész hétvégén nagyszerűen vezető Nico Hülkenbergnek köszönhetően hat pontot szerzett a csapat, miután Sainz büntetésének köszönhetően a hetedik helyre lépett előre a német.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: