DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Düh és csalódottság: Sainz inkább nem beszélt

Nem akart a sajtónak nyilatkozni, mert talán olyat mondott volna, amit maga is megbán később a büntetése miatt utolsó célbaérőként záró spanyol.

Az Alpine mellett Carlos Sainz volt az Ausztrál Nagydíj hajrábéli újraindításának nagy vesztese, miután Fernando Alonso megforgatása miatt öt másodpercre büntették, így a safety car-os befutó után az ezért kapott öt másodperces büntetése a mezőny végére küldte vissza őt. A spanyol még a bokszban várakozva értesült a büntetésről, s döbbenten vette tudomásul az ítéletet:

„Nem! Ricky, ez nem lehet igaz!” – hallhattuk a csapatrádióban a versenymérnöknek, Riccardo Adaminek szóló üzenetet. „Azt érdemlem, hogy pontot se szerezzek? Nem. Nem! Elfogadhatatlan, mondd meg nekik, hogy ez elfogadhatatlan. Meg kellett volna várniuk a leintést, és megbeszélni velem” – mondta, amit Adami nyugtázott, Sainz viszont folytatta: „Ne! Kérlek. Kérlek, kérlek, kérlek, kérlek! Várjanak, és beszéljék meg velem. Nem érdemlek ilyen kemény büntetést, ez egyértelmű.”

sainz-angry



A verseny után a végeredményben 12. helyen szereplő spanyol a sajtó képviselőinek inkább nem fejtette ki a véleményét: „Ez a legigazságtalanabb büntetés, amit valaha láttam, szóval inkább nem mondok semmit, mert amit mondanék, azt nem szeretném… Inkább felmegyek a stewardokhoz, és egyeztetek velük, esetleg utána visszajöhetek beszélni a sajtónak, mert most képtelen lennék rá. Ez túl igazságtalan, nem érzem elég jól magam ahhoz, hogy nyilatkozzak.”

A tévés ketrecben a spanyol szintén nem akart nyilatkozni, s csípős megjegyzést tett arra is, hogy egyáltalán miért jelent meg ott „Ide kellett jönnöm, mert ha nem jövök, akkor kapok még egy büntetést. Sajnálom, de inkább nem mondok semmit. Majd visszajövök, ha beszéltem a stewardokkal!”

FRISSÍTVE: Megérkezett a sportfelügyelők indoklása, melynek értelmében az ütközésért kizárólag Sainz a felelős, ez indokolta az 5 másodperc kiszabását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: