DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Úgy tűnik, vissza akarok térni

Nem kezdett el gyorskaját enni és a kanapén heverve mozizni, ez pedig azt mondatja az ausztrállal, hogy újra az F1-es mezőnybe akar kerülni.

Először tűnt fel Formula-1-es nagydíjhétvégén Daniel Ricciardo, amióta a tavaly év végén távozni kényszerült a McLarentől. Az ausztrál a Red Bull tartalékversenyzőjeként vesz részt a hazai futamán, ahol természetesen nem kerülhette ki a jövőjére vonatkozó kérdéseket. Tavaly a többszörös nagydíjgyőztes nem volt benne biztos, hogy érzi majd magában a motivációt arra, hogy megpróbáljon visszatérni a mezőnybe, most azonban határozottan így érzi:

„Igazából kicsit furcsának is találom, hogy azokon a napokon, amikor nincs programom, akkor edzem a legtöbbet” – idézi Ricciardót a Crash.net szakoldal. „Nem is az, hogy én vagyok a magam főnöke, de hogy leírom a napi programomat, az sok mindent hozott ki belőlem. Azt gondoltam, csak ülni fogok a kanapén, egész nap filmeket fogok nézni és gyorskaját enni, de nem így történt. Az nem én lennék. Szóval még az ilyen dolgok is rádöbbentettek, mennyire is érdekel ez. A jelek abba az irányba mutatnak, hogy vissza akarok térni a rajtrácsra. Úgy érzem, jelenleg ebbe az irányba tartok, legalábbis fejben.”

f1-ricciardo-redbull-melbourne



Ricciardo azt is elárulta, hogy bár nyilván jobban örülne, ha autóba is ülhetne, így is élvezi a jelenlegi szerepkörét: „A pezsgés megvan. Azzal is megelégedtem, hogy úgy vagyok itt ezen a hétvégén, hogy nem versenyzem, csak itt vagyok a csapattal. Örömmel tanulok kívülről is, szerintem így többet láthatok. Szóval még nem habzik a szám azért, hogy autóba ülhessek, próbálok szivacsként mindent magamba szívni. Látom persze az előnyt: minden versenyző előnyben van most azzal, hogy ott ülnek a volán mögött. Nekem viszont az az előnyöm, hogy mindent nagyobb látószögben szemlélhetek.”

 

Más Ricciardót kapott vissza a Red Bull

Ricciardo jelenlétéről Christian Horner csapatfőnök is beszélt, aki szerint az ausztrál visszatérésekor látszott, hogy próbált alkalmazkodni a Renault-hoz és a McLarenhez az elmúlt években: „Amikor visszatért hozzánk, világos volt, hogy felvett néhány szokást, ami miatt nem ismertük fel azt a Danielt, aki néhány éve elhagyott minket” – fogalmazott a Formula.hu jelenlétében a bikák vezére, aki szerint a tél során már újra felvette a fonalat a pilóta.

Horner hozzátette: Ricciardo jól érzi magát az RB19-es virtuális változatában, s arra is készen áll, hogy ha esetleg be kell ugrania Max Verstappen vagy Sergio Perez helyett, akkor ezt megtegye, ugyanis kifejezetten fitt állapotban van. Sőt, Horner még kicsit viccelődött a mellette helyet foglaló McLaren-vezérigazgatóval, Zak Brownnal: „Még egy kicsit etetnünk is kellett: nem tudom, mit csináltatok vele, de kicsit soványan tért vissza. Most viszont már egészségesebbnek tűnik, keményen edz és készen áll, ha adódik a lehetőség.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: