DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Imoláig nem fejleszt, s ott sem vár csodát a Mercedes

Toto Wolff csapatfőnök elmondta: a következő F1-es futamokon nem várható újítás, s a májusban érkező csomagtól is mérsékelt előrelépést várnak.

Az újabb csalódáskeltő idénykezdet után a Mercedes vezetése már a Bahreini Nagydíj hétvégéjén arról beszélt, hogy szakíthatnak a többek között a zéró oldaldobozzal fémjelzett egyedi koncepciójukkal, s azóta is többször elmondta Toto Wolff és a nyolcszoros konstruktőri világbajnok istálló szakemberei, hogy radikális változtatásokra lehet számítani.

Viszont még biztosan nem a következő versenyeken: mint azt Wolff az Ausztrál Nagydíj második szabadedzését követően a Sky Sports F1-nek nyilatkozva elárulta, várhatóan csak az Emilia-romagnai GP-n érkezik jelentősebb újítás a W14-eshez – és attól sem várnak megváltást.

f1-russell-mercedes-melbourne-day1



„A következő három versenyen semmilyen teljesítményjavító fejlesztés nem érkezik” – fogalmazott a csapatfőnök. „Ez most arról szól, hogy megtaláljuk a legjobb beállítási megoldásokat és a megfelelő működési tartományba hozzuk a gumikat. Szépeket lépünk a fejlesztésekkel, de azokat ki is kell próbálnunk, megerősítenünk, hogy működnek, aztán legyártani őket.”

„Szóval szerintem nem várható a bevetésük Imola előtt. És megfelelően is akarjuk csinálni. Jó irányba haladunk, de nem szabad hirtelen csodákat várnunk, hogy majd fél másodperces előnnyel a pole-ban leszünk. Úgy gondolom, ez inkább arra vezethet, hogy stabilizáljuk a helyünket az Aston Martin és a Ferrari mellett, szerintem az már egy jó lépés lenne.”

A hétvégén Melbourne-ban amúgy a Mercedes pilótái egyelőre a harmadik rajtsort érzik elérhetőnek a pénteki két szabadedzésen tapasztaltak alapján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: