DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Piastri először látogat Melbourne-be versenyzőként

A 2021-es F2-bajnok első hazai nagydíjára készül az Albert Parkban, sőt, legutóbb gokarttal versenyzett otthonában. Az ausztrál bizakodva várja a futamot.

Oscar Piastri harmadik versenyén már be is mutatkozhat otthonában, hiszen a hétvégén az Ausztrál Nagydíjjal folytatódik a 2023-as szezon. A 21 éves újonc melbourne-i származású, így igazán különleges lesz számára ez a futam.

„Utoljára gokartban versenyeztem Ausztráliában, azt hiszem 7 évesen” – kezdte a Formula.hu jelenlétében Piastri, aki tehát 14 éve versenyzett utoljára hazájában. A McLaren-pilóta két alkalommal vett részt az Albert Parkban tartott futamon: „Itt voltam tavaly, mint tartalékpilóta és 2015-ben.”



Utóbbi alkalommal az ausztrál pilóta Daniel Kvyat mellett állt a rajtrácson, azaz csak állt volna: „Tartottam Daniel Kvyat zászlóját, de megállt az autója a rajtrácsra vezető körön, úgyhogy valójában nem is találkoztunk. Nagyon különleges lesz, hogy valaki az én zászlómat tartja majd.”

Bizakodhat a McLaren Melbourne-ben?

Piastri szerint inkább a szaúdi teljesítményre számítanak a csapatnál: „Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani. Az előző két pályához viszonyítva ennek a szaúdira kellene hasonlítania. Az aszfalt hasonló, a vonalvezetés is inkább a szaúdihoz hasonlít a bahreinihez képest.”

„Szaúd-Arábiában megmutattuk, hogy be tudunk jutni a Q3-ba, és tudunk harcolni az utolsó pontszerző helyekért jobb napjainkon. Úgyhogy remélhetőleg egy tiszta versenyünk lesz, és ezúttal az első szárnyam nem találja meg Landót, és meglátjuk, hogy mit tudunk tenni” – összegzett az ausztrál, akinek csapata már a B autón dolgozhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: