DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Perez szerint félreértés volt a leggyorsabb kör

A Red Bull 33 éves pilótája szerint a kommunikációval volt valójában probléma Dzsiddában, és elégedett azzal, ahogyan csapata kezeli őt és márkatársát.

A Szaúd-arábiai Nagydíj végét – Fernando Alonso büntetésének kálváriája mellett – Max Verstappen fűszerezte meg, amikor elvette a futamgyőztes Sergio Pereztől a leggyorsabb kört, ezzel megőrizve első helyét a tabellán. A mexikóit Ausztráliában is az esetről kérdezték.

„Azt hiszem, hogy egy félreértés volt a mérnököm és közöttem” – kezdte a 33 éves pilóta a Formula.hu jelenlétében. „Nem hiszem, hogy ennél komolyabb volt. A csapat jó munkát végzett azzal, hogy hagyott minket versenyezni."



Azzal, hogy a futam végén megmondták Pereznek, hogy nála van a leggyorsabb kör, a mexikói úgy értette, hogy nem próbálhat meg egy még gyorsabbat futni. Ennek ellenére a versenyt követően Christian Horner azt mondta, hogy a szaúdi győztes is megpróbálta bebiztosítani az extra pontot, azonban néhány kanyart követően feladta azt.

Perez Melbourne-ben tagadta ezt az állítást: „Nem, nem próbáltam meg.” A pontverseny második helyezettje ugyan nem beszélt a dologról csapatfőnökével, csak mérnökével, de számára tisztázódott a helyzet, egyértelműen egy félreértésről volt szó.

A mexikói elmondása szerint tehát elégedett azzal, ahogyan csapata kezeli pilótáit ebben az évben „ha olyan helyzetbe kerülünk, mint Bahreinben vagy Dzsiddában, ahol teljesen egyértelmű volt, hogy ki nyeri a versenyt, bármennyire is hajtottunk”. Azonban egy nehezebb szituációban ez változhat: „ha ez nem így van, akkor más versenyhelyzetbe kerülhetünk, és ez egy kicsit nehéz lehet” – zárta gondolatait a témáról Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: