DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Horner: Nincs még egy Max

A Red Bull csapatfőnöke mindkét pilótáját méltatta egy interjúban. Egyelőre kérdéses, mi lesz velük a Verstappen utáni időkben.

Ugyan Max Verstappennek még 2028 végéig érvényes szerződése van a Red Bull csapatával, sosem lehet elég korán felkészülni az utánpótlásra. A holland már 31 éves lesz, mikor lejár a kontraktusa, s többször is elhintette már, hogy nem feltétlenül akarja üldözni a rekordokat az örökkévalóságig.

A Red Bull arra már felkészült, hogy 2026 után önálló motorgyártóként, a Ford segítségével maradnak a Formula-1-ben, azonban van-e tervük arra az esetre, ha Max Verstappen 2028-ban azt mondja nekik, hogy nincs tovább?

A kérdésre Christian Horner válaszolt az iNewsnak: „Nincs még egy Maxunk. Ha visszatekintünk a 2021-es szezonra, láthatjuk, milyen elképesztő nyomás nehezedett rá bizonyos pontokon, mégis végig kiválóan vezetett” – dicsérte kétszeres világbajnok versenyzőjét Horner.



„Zandvoortban, hazai pályán olyan volt a hangulat, mintha az egész hétvégét egy éjszakai klubban töltöttük volna, óriási volt az elvárás felé, hatalmas volt a zaj, még a királyi család is kilátogatott a versenyre. Akkor még csak 24 éves volt, de emlékszem, hogy amikor a rajtrácson készült a versenyre egyszerűen minden külső tényezőt ki tudott zárni és csak az előtte álló feladatra koncentrált. Végül megnyerte a versenyt, és nem ment ki a szurkolókhoz szórakozni, hanem máris a következő futam lebegett a szem előtt.”

A Red Bull elégedett Perezzel

Sergio Pereznek talán minden eddiginél nagyobb esélye van arra, hogy idén megszorongassa csapattársát, azonban csapatfőnöke szerint nem lesz egyszerű dolga, ha egy egész szezonon át szeretne Verstappen kihívója lenni.

„Checo karrierje bizonytalan volt 2020 végén, mi pedig adtunk neki egy esélyt, mostanra pedig már van négy futamgyőzelme velünk és rengeteg dobogós helyezése. Egyre jobbá és jobbá válik nálunk, de számára a legnagyobb kihívás az lehet, hogy 23 versenyen keresztül fenn tudja tartani ezt a formáját, hiszen Max az évek alatt megmutatta, hogy legnagyobb erőssége a kiegyensúlyozottsága.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: