DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Akár radikális lépésre is kényszerülhet a Mercedes

Korábban már elismerte Toto Wolff, hogy jelenlegi tervezési koncepciójuk nem versenyképes, így jó eséllyel át fognak állni a Red Bull filozófiájára.

A Mercedes Formula-1-es csapata teljesen egyedülálló módon nyolc éven keresztül nem talált legyőzőre, de még kihívóra sem igazán 2014 és 2021 között, azonban a 2022-es szabályváltozásokat követően visszacsúsztak az erősorrend harmadik helyére, s idén nemhogy előrébb léptek volna, de még az Aston Martin is átugrotta őket.

A kétségbeejtő szezonkezdet után Toto Wolff is belátta már azt, amiről Lewis Hamilton már télen figyelmeztette a csapatot: nem versenyképes a tervezési filozófiájuk, így át kell alakítaniuk az autót. Az osztrák csapatvezető kínjában még egy olyan viccet is elsütött, hogy ha szeretnék, akkor még egy Red Bull-os matricát is felragasztanak majd az új autójukra.

Radikális megoldás jöhet a Mercedesnél

A hírek szerint a Ferrari mellett a Mercedes is Imolára készül el a Red Bull-os koncepció jegyeit viselő új autójával, amitől érthetően sokat remélnek Hamiltonék, de Toto Wolff elárulta, hogy ha ez a húzás sem vezeti őket a helyes ösvényre, akkor radikálisabb megoldásra is készek.



„Az még egyelőre kérdéses, mennyire fogjuk áttervezni az egész autót. Elképzelhető, hogy nemcsak a monocoque körüli dolgokat kell átgondolnunk, de magát a pilótafülkét is, azt, hogyan helyezkedjen el benne a pilóta, de ez nyilván felvet olyan kérdéseket is, mint a súlyeloszlás és a súlypont problémája” – idéz Wolffot az F1 News oldala.

„A legnagyobb feladat inkább az lesz számunkra, hogy leszorítóerőt találjunk a pálya minden egyes pontján. Jelenleg csak keressük erre a megoldást, de ha a következő hónapokban azt látjuk, hogy ez a megfelelő út, akkor azon fogunk továbbmenni, ám ha úgy érezzük, ez még mindig nem elég, akkor radikálisabb lépésekre lesz szükségünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: