DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Max akár hat vb-címet is nyerhet zsinórban” – Massa

Nem lát rá okot Felipe Massa, miért ne csinálná meg idén a triplát a címvédő: szerinte minden adott ahhoz, hogy Red Bull-korszak jöjjön az F1-ben.

A Red Bull egyeduralmával indult a 2023-as Formula-1-es szezon: Bahreinben és Dzsiddában egyaránt az energiaitalosok kettős sikerét hozta, csak épp az idénynyitót Max Verstappen nyerte Sergio Perez előtt, míg Szaúd-Arábiában fordított sorrendben értek célba.

f1-verstappen-redbull_1



Mindez azt is előrevetíti, hogy újfent Verstappen a fő esélyes a vb-titulusra: a kérdés az lehet, hogy Perez meg tudja-e szorongatni a hollandot. Felipe Massa erre nem lát sok esélyt, mivel szerinte túl inkonzisztens a mexikói – a brazil pedig a Bildnek adott interjúban egyúttal méltatta Verstappent is:

„Max nem követ el hibákat, úgy vezet, mint egy robot. Elképesztően érett a korához képest. A két világbajnoki cím még jobbá tette. Sokkal nyugodtabb most, kevésbé macska. Verstappen volt a világbajnok az előző két szezonban, és nem látok rá okot, miért ne csinálná meg a triplát.”

„Max akár négy, öt vagy akár hat címet is nyerhet zsinórban. Max nem hibázik, a Red Bull tökéletesen dolgozik, a motor erős. Ugyanígy volt ez Michael esetén a Ferrarinál vagy Lewis esetén a Mercedesnél. A körülmények tökéletesek egy Red Bull-korszakhoz” – jelentette ki a brazil expilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: