DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams nem ragaszkodik a Mercedes motorjaihoz

Könnyen előfordulhat, hogy nagy múltú istálló 2026-ban már nem a Mercedes erőforrásait használja majd versenyautóiban. A csapatfőnök szerint nyitva tartják a szemüket és mérlegelik a lehetőségeket, mert a lehető legjobb döntést akarják meghozni.

Ahogyan arról James Vowles már korábban is beszélt a Williams részéről szeretnék minél hamarabb letisztázni azt, hogy melyik gyártó erőforrásaival fognak indulni 2026-ban, valamint a rákövetkező néhány szezonban.

A csapatvezető arról is elejtett egy megjegyzést nemrégiben, hogy a pletykákkal ellentétben vélhetően nem a Hondával fognak szövetségre lépni, ám jó esély mutatkozik arra, hogy új partner csatlakozzon hozzájuk a Mercedest leváltva.

A német gyártó ugyanis 2014 óta segíti ki a grove-i alakulatot, azt pedig Vowles sem tagadta, hogy elégedettek a termékeikkel, mégis szétnéznek a piacon, mivel semmiképp sem akarnak rossz döntést hozni.



„Jelenleg még mindig azon vagyunk, hogy megbizonyosodjunk arról, minden lehetőséget számba vettünk a csapat szempontjából. A szabályok tartalmaznak néhány sort, amelyek kimondják, hogy elméletileg 2025 után mennyi csapatot láthat el motorokkal egy gyártó. Azt hiszem, ez egy folyamatos vitát eredményez, de mi sem vagyunk a Mercedeshez kötve és még mindig a keresgélés fázisában járunk. Elég hamar döntésre kell jutnunk, ahogy minden csapatnak. Az év vége ehhez már késő lenne, szóval azt hiszem, ezt előtte kell megtennünk” – idézte Vowles szavait a Motorsport.

Biztosra mennek

Vowles egy elég érdekes példát hozott fel arra, hogy miért nem szabad túlértékelniük a Mercedes és a Williams közötti kapcsolatot. Véleménye szerint túl könnyű lenne a megszokott utat járniuk.

„Elképzelhetik mekkora boldogság lenne egyszerűen csak azzal menni, amit jól ismerünk és amivel jól érezzük magunkat. De ha kifested a házadat, akkor három árajánlatot is bekérsz. Mindenkinek ajánlom, hogy ezt tegye, és itt is ez a helyzet. Biztosan tudni szeretnénk, mi áll a rendelkezésünkre” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: