DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz nem adja fel: a fejlesztésektől várja a Ferrari feltámadását

A Ferrari F1-es pilótája szerint pontosan tudják, hol van az autó gyenge pontja és min kell fejleszteni – igaz, nem holnapra tudják megoldani a gondokat.

Még a bahreininél is haloványabb versenyt teljesített a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjon a Ferrari, amely mindössze a hatodik-hetedik helyen ért célba Dzsiddában, azaz mindkét Red Bull, az egyetlen talpon maradt Aston Martin és mindkét Mercedes megelőzte őket. Különösen a futam második fele alakult rosszul a Scuderia számára a kemény keverékű abroncsokon, s az előrébb végző Carlos Sainz szerint is az az etap világított rá, mi a problémájuk:

„A kemény keveréken futott utolsó etap bizonyítja, hogy nem tartunk ott, ahol szeretnénk, és hogy még mindig jobban koptatjuk a gumikat, mint a Mercedes és az Aston, és hiányzik némi versenytempó” – idézi szavait az F1i.com. „Ez kicsit meglepő, mert a pénteki napot követően és a hétvégét megelőzően azt gondoltam, lehet rá esélyünk, hogy a második erő legyünk itt Dzsiddában, de szerintem a második etapunk a kemény abroncsokon megmutatta, hogy sok munka vár még ránk. Van egy gyengeségünk a futamon, és várnunk kell a fejlesztésekre, hogy azok megoldják-e ezt.”

f1-sainz-ferrari-dzsidda



A spanyol versenyző konkrétan meg is nevezte a gyengeséget: „Tiszta levegőre van szükségünk ahhoz, hogy jó köridőket tudjunk produkálni. Pontosan ismerjük a gyengeségeinket, ez pozitívum. Természetesen nem tudunk varázsolni, hogy korábban érkezzenek a fejlesztések, de tudom, hogy a csapat mindent belead, hogy bevethessük őket, s azok javítani fognak a versenytempónkon, ez biztos.”

 

A fejlesztések mindent megváltoztathatnak

Sainz olyannyira bízik a fentebb is már említett fejlesztéseikben, hogy reméli, ha elég korán be tudják őket vetni a pályán, abban az esetben még megfordíthatják a szezonjuk menetét:

„A lényeg, hogy az autó pontosan azt hozza, amit a szélcsatornában, szóval tudjuk, hol voltak ott a gyenge pontok és hol vannak a pályán. Tudjuk, hol kell fejlesztenünk az autón, csak időre van szükségünk, mert nyilván az itt és Bahreinben látott gyengeségekhez nem tudunk már holnap fejlesztéseket hozni. De bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy már a szezon korai szakaszában elkészülhet velük a csapat, ez pedig teljes egészében megváltoztathatja az idényünket, szóval felszegett fejjel folytatjuk a munkát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: