DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 6. kedd
F1

Rosberg szerint Hamilton mélyen van, előjött a gyengesége

Nico Rosberg szerint ez néha megtörténik Lewis Hamiltonnal, de adott egy tanácsot George Russellnek: ne szokjon nagyon hozzá.

Az Expressnek adott interjút Nico Rosberg, a 2016-os F1-es világbajnokot pedig természetesen Lewis Hamilton gyengébb formájáról is kérdezte a brit lap. A német expilóta úgy látja, hogy korábbi csapattársa mentálisan gödörbe került, de figyelmeztette George Russellt, hogy ez nem tart sokáig, és a hétszeres világbajnok mindig erősebben tér vissza, amikor összeszedi magát.

„Azt a 'megvert a csapattársam' arcot láttam Lewistól, ez ilyen egyszerű” – mondta Rosberg a hétvégi dzsiddai futamról.

f1-hamilton-mercedes-jeddah„George az igazi teszt, ő a jövő világbajnoka. Lewisnak nagyon nehéz előtte maradni, ezt már tavaly is láthattuk, és George idén is azt a formát hozza. Hatalmas kihívás lesz ez Lewis számára, de ne feledük, hogy ő minden idők legjobbja, szóval ha valaki le tudja győzni George-ot, akkor az ő.”

 

Hamilton hullámvölgyben van, de volt már ilyen

Az elmúlt időszakban egyértelműen gödörbe került Hamilton, erről mi is beszéltünk a Pitwall című műsorunk legutóbbi adásában – ajánljuk mindenkinek:

Rosberg szerint is egyértelmű ez a gödör, de úgy érzi, hogy a hétszeres világbajnok ki fog belőle mászni, és Russellnek most kell kihasználnia a helyzetet.

„Ez egy kisebb gyengeség, ami Lewisnál néha elő szokott jönni. Ilyenkor mentálisan mélyre kerül egy kicsit, és elveszíti a lendületet. De minden egyes alkalommal úgy jön ki ebből, hogy az nagyot szól, úgyhogy kedves George, ne kényelmesedj bele a helyzetbe” – adott egy tanácsot a fiatalnak az exbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: