DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Miért szenved Hamilton az idei Mercedesszel?

A hétszeres F1-es világbajnok szerint van valami a W14-esen, ami miatt nem érzi kényelmesen magát az autóban. Toto Wolff szerint nem orvosolható gyorsan a gond.

Újabb nehéz szezonkezdeten van túl a Mercedes, a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon pedig különösen Lewis Hamilton tűnt elveszettnek, aki ötödikként látta meg a kockás zászlót csapattársa, George Russell mögött. A 38 éves versenyző nem is tagadta, hogy nem tud eggyé válni az autóval, a vasárnapi versenyt követően pedig arra célzott, hogy van valami konkrét részlet a W14-esen, amely miatt nem tudja kihozni az autóból a maximumot:

„Nagyon kevés a leszorítóerőnk. Különösen a hátsó leszorítóerőt kell növelnünk” – fogalmazott Hamilton a Formula.hu jelenlétében. „Minél nagyobb a hátsó leszorítóerő, annál stabilabbá válik az autó hátulja, és annál magabiztosabban tudok én is támadni.”

f1-hamilton-mercedes-dzsidda



„De úgy gondolom, hogy összességében ezzel az autóval, még ha változtatunk is ezen, van egy konkrét dolog valamivel az autón, amivel soha korábban nem találkoztam. Egy olyan pozíció, amivel nem volt dolgom a korábbi autókkal. Én emiatt nem érzem magam kényelmesen. Keményen kell dolgoznom, hogy ez megváltozzon.”

Hamilton hozzátette: versenytávon valamelyest jobb a helyzet, bár akkor sem érzi komfortosan magát a volánnál, viszont különösen az időmérőn jön elő a probléma, amikor 95 százalék fölött teljesítve, késhegyen kell táncolni az autóval.

 

Wolff: Nincs gyors megoldás

A Mercedest irányító Toto Wolff is beszélt Hamilton nehézségeiről, s ami a rossz hír, hogy a csapatvezető szerint nincs gyors megoldás a hétszeres F1-es világbajnok jelenlegi problémáira:

„Van egy alapvető problémánk, amivel nem elégedett, és ahhoz van köze, hogy miként érzi az autó hátulját. Ezt nem lehet gyorsan orvosolni. A versenyzők a legfontosabb a szenzorok az autóban, s ha azt mondják, hogy ezt érzik, akkor azt figyelembe kell vennünk” – nyilatkozta Wolff a Motorsport.com kérdésére válaszolva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: