DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Nem tudok eggyé válni az autóval

Arra panaszkodott a hétszeres világbajnok, hogy nincs meg a szükséges önbizalma a W14-esben. Egyszerűen mindegy, hogy mit csinál másképp.

Lewis Hamilton két hete sem rejtette véka alá véleményét, és elmondta, hogy nem érti, miért nem hallgatott rá a csapat, mikor az idei autó fejlesztésén dolgoztak. A brit Szaúd-Arábiában is csak a nyolcadik helyen végzett a kvalifikáción, s elárulta, hogy bár mindent megtett, de egyszerűen nem volt képes szombaton többet kihozni az autóból.

„Úgy érzem, végig csak szenvedtem a volán mögött, főleg a gyorsabb részeken. Egyszerűen nem érzem az autót, nem vagyok képes eggyé válni vele. Egyelőre nem tudom, hogy mit tehetnék ez ellen” – kezdte Hamilton a Sky Sportsnak.



„Kétségbeejtő ez az egész, mert azt érzem, hogy mindent beleadtam. Olyan sokáig itt vagyok a pályán a csapattal, amennyire lehet, kellően felkészülök a versenyekre, aztán beleülök az autóba, és nem vagyok képes ráérezni, hogyan mehetnék jobban vele. Nem tudom, hogy mit mondhatnék még…”

Hamilton azt emelte ki pozitívumként, hogy csapattársa, George Russell a harmadik helyről indulhat majd, tehát van potenciál az autóban, azonban eltérő beállításokkal vágtak neki az időmérőnek, így a hétszeres világbajnok szerint Russell szállíthatja majd a pontokat a csapatnak.

„George kiváló munkát végzett, ő ott van a második sorban, így az autóban nyilván van még tempó. Én viszont egyszerűen nem bírok zöld ágra vergődni ezzel az autóval, nem számít mit teszek, vagy min változtatok, nincs meg a magabiztosságom az autóban ülve. Kissé elvesztem” – ismerte el Hamilton.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: