DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Perez legjobb futamán szabad volt a verseny

Már a dzsiddai futam előtt tisztázták a Red Bullnál, hogy szabad a verseny a győzelemért – Sergio Perez élete legjobbját futotta csapatfőnöke szerint.

A Red Bull újabb domináns kettős győzelmét követően, melyet jelentősen megnehezített Verstappen időmérős meghibásodása – a safety car pedig minimálisan megkönnyítette ugyan, de aligha lett volna más a végeredmény nélküle – Christian Horner csapatfőnök is kiemelte a biztonsági autót a verseny utáni nyilatkozatában:

„Kissé szerencsénk volt a biztonsági autó időzítésével, ami lehetővé tette Max számára, hogy átugorja mindkét Ferrarit” – mondta a brit csapatfőnök, majd így folytatta: „Láthattuk ma, milyen tempóra képes az autónk ezen a pályán. Persze azt mondtam, hogy két-három verseny kell ahhoz, hogy teljesen tiszta képet kapjunk, de ez most megvan.”

horner-newey-marko



Horner azt is kiemelte, hogy a versenyzőkkel előre tisztázták, hogy szabadon küzdhetnek egymással, amíg azzal nem veszélyeztetik a csapat eredményét, és a karrierje ötödik futamgyőzelmét arató mexikói pilótáját is kiemelte – akitől nem mellesleg célba érése után csente el Max Verstappen a leggyorsabb körért járó extra pontot, amivel karrierje során először a világbajnoki pontverseny élére állhatott volna:

„Remek autónk van és két nagyszerű versenyzőnk. Az eligazításon megbeszéltük, hogy szabadon csatázhatnak egymással, csak legyen tiszta a küzdelem. Mindketten roppant versenyképesek, de úgy gondolom, ma Checo volt különösen erős, különösen az újraindítás után a kemény gumikon. Szerintem ez volt a legjobb versenye.”

„Azonnal kiépített egy öt másodperces különbséget, amit megtartott és beosztott, szóval minden dicséretet megérdemel, ahogy a csapat is a maximális pontszám megszerzéséért” – mondta Horner Perezről, akinek verseny utáni nyilatkozata ide kattintva olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: