DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez egy évet várt a szaúdi győzelemre

A Szaúd-arábiai Nagydíjon a Red Bull pilótái végeztek az első két helyen. Ugyan mindkét versenyző küzdött kisebb problémákkal, könnyedén húzták be Dzsiddát.

Bahrein után Szaúd-Arábiában is kettős győzelmet aratott a Red Bull, annak ellenére, hogy Sergio Perez a pole-ból, Max Verstappen pedig a tizenötödik helyről vágott neki a futamnak. Mindkét versenyző elégedetten nyilatkozott a versenyt követően.

„Nehezebb volt, mint gondoltam” – kezdte a mexikói. „Jó munkát végeztünk a verseny első részében, de a biztonsági autó megint megpróbálta elvenni a győzelmet Dzsiddában, viszont most nem tudta. Tavaly meglopott a sikertől, de most végre sikerült.”

„A csapat fantasztikus munkát végzett. Nagyon keményen dolgoztak a hétvége során, sok technikai hibánk volt, és a srácok megoldották” – folytatta a futamgyőztes, akitől csapattársa a verseny végén elvette a pluszpontot. Ezzel Perez nem akart foglalkozni, szerinte az a fontos, hogy a Red Bullé volt a leggyorsabb autó Dzsiddában.



Ugyan összességében könnyed győzelmet aratott a mexikói, azonban ez közel sem így indult. A versenyt követően a rajtra is kitért: „Van egy kis dolgunk vele. Kicsit változtattunk az eljárásunkon, úgyhogy kicsit dolgozni kell rajta, hogy jobb rajtjaink legyenek a jövőben.”

Magyarország és Belgium után ismét előretört Verstappen

„Nem volt túl könnyű átjönni a mezőnyön” – kezdte gondolatait a regnáló világbajnok. „Az első szektorban nagyon nehéz volt követni a verseny elején, sokat csúszkáltam. De ahogy egyesével előztem a többieket, sikerült jó ritmusba kerülni, és örülök, hogy a dobogón lehetek.”

Verstappen a futam utolsó harmadában jelezte, hogy problémát észlel, ami a verseny végéig is megmaradt, így egy idő után meg kellett békélnie a második hellyel: „Második voltam, és egy ponton eldöntöttük, hogy elég lesz, és elfogadtuk a második helyet, ami szerintem egy elég jó mentés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: